Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mi van veled DVTK?

Pár héttel ezelőtt hangosan éljeneztem a Diósgyőr bemutatóját! Az új ember friss lendülete hozsannára késztette az ujjaimat! Micsoda feltámadás! Erre most itt a teljes összeomlás! Megmagyarázhatatlan! Legalább is, a külső szemlélő számára! Miért ilyen szarok?

Nem kapnak fizut? Az kizárt, hiszen ebben a szakágban a legjobb szimattal rendelkező Rudolf Gergely is itt portyázott! A legenda szerint havi 8 millióért, amit Leisztinger apuka havonta időben átutalt a legnagyobb labda illuzionista számára!


 

Rossz az edző? Az sem lehet, hiszen Horváth Ferenc kellő referenciával és egyedülálló hátszéllel vitorlázott be a Diósgyőri VTK parkolójába! A tréner fiatalos energiát tolt a fodbalistákba, ami egy darabig jó volt, majd leesett mindenki vércukorszintje. Emiatt viszont a mester adrenalinja ugrott föl. Ebből kifolyólag páran a fakóban találták magukat. Ez sem javított a hangulaton, az meg végképpen nem, hogy a helyi vadak anális kényeztetést helyeztek kilátásba, ha továbbra is így alibiznek a túlfizetett önjelöltek. Persze morálisan vitatható a kemény mag ajánlata, de őket nem lehet becsapni a:” holnap tutira beleadok mindent Mester”  fényesre koptatott blődséggel! Tovább gyűrűzött a balhé, a játékosok leadtak 5 milkát. Nem a lila csokit, hanem a fizetésüket összerendezték 5 milliós zacskóba, aztán irány a kassza. Erre itt a friss bukta, haza pályán 3-1-es vereség! Horváth mester megunta, már a jövőt vizionálja, szerinte nemsokára lapát! De ettől megjavul a helyzet?

A hétvége másik döbbenete: kiábrándítóan kevesen nézték a Fradi-Újpest Derbyt. A stadionon belül, az Üllői úttól távolabbi szektor, amely a lilák tábora melletti, totálisan üresen kongott! Kemény, akaratos munkával sikerült kiiktatni a közönséget! Az üres Fradi pálya olyan, mint Gáspár Győző egy 1500-as Ladában. Elképzelhetetlen! Mégis!

Doll edző mindenkit legyalult, kapott eleget a liga, a honfitárs szövetségi kapitány, a játékosok. igaz egyszer ő is önvizsgálatot tartott, de utána jött a bírok folytatólagos fikázása. Angolul, németül!

Stop! Sok játékosnak szemére vetik, hogy nem beszél a munkaadója nyelvén, emiatt nem lehet velük zöld ágra vergődni. Számos magyar játékost emiatt kidobtak külföldi klubjuktól. Nem kell, hogy Doll teli torokból üvöltse a Halott Pénz aktuális slágerét, de három év alatt el kellet volna jutni valamilyen szintre. Még Pep Guardiola is megtanult germánul, pedig ha egy valamit nem szerettet volna, akkor ez az. Vagy Trappatoni. Ő sem a hóhdajcsot beszélte, de mégis.

Igen, nem Doll magyarja a legfontosabb. De fontos lenne, hogy a fickó elfogadtassa magát, akkor is, amikor nem jár úgy a zsuga.