Hajdú B. István méltatása

Ma adták át a 2021-es Közmédia Díjakat. Ebben az évben Hajdú B. István kapta a Knézy Jenő díjat, engem pedig az a megtiszteltetés ért, hogy én méltathattam. Íme a szöveg.

Igazából egyetlen személy tudná úgy méltatni díjazottunkat, ahogyan megérdemli - de ő maga a díjazott, az pedig elég furcsa lenne… :) Lehetetlen a megadott egy percben összefoglalni mindazt, amit elért az életben, így ettől most engedelmükkel eltekintenék. 

Volt idő - bőven a fürdőgatyás fiúk vagy a valaha volt legjobb BL-döntő, a legendás Liverpool-Milán 3-3 után - amikor egyetlen munkahelye maradt, az Eurosport. Ott meg nem volt túl sok foci, ami volt, az az U17-es női világbajnokság. Ember nem gyűjtött össze annyi információt a dél-koreai lányokról közöttünk, mint ő. Ő, aki már mindent elért addigra.

Sportnyelvben van az a kifejezés, hogy clutch. Az igazán nagyok, tulajdonsága. Roger Federer, Michael Jordan, Usain Bolt is azért vált legendává, mert a legfontosabb pillanatokban tudta kihozni magából a legjobbat. Így van ez vele is. Elég visszagondolni a magyar labdarúgó-válogatott kijutására az Eb-re, vagy csoportmeccseire. 

Nem attól felejthetetlenek a közvetítései, mert úgy üvöltött egy gólnál, ahogyan senki más. Attól, hogy akkor, abban a pillanatban, azt mondta, aminél jobbat nem lehetett. És ami egyes egyedül az ő fejében létezett.

Nem tudom, hogy az alázatát, az eszét és a kreativitását vagy azt tisztelem benne a legjobban, hogy ugyanolyan tud lenni a mikrofonnal, mint az életben: kedves, emberséges és jókedvű mindenkivel. De mindegyikben van mit tanulnunk tőle. 

Hatalmas büszkeség, az indulása óta az M4 Sport munkatársa.

Elfogult vagyok, mert a második édesapámnak tartom. Amellett, hogy három szerető gyermeke valódi édesapja. Magyarország -szerintem - valaha volt legjobb sportkommentátora. 2021 Knézy Jenő díjasa, Hajdú B. István.