Gurulj be lassítva is 12.03.

Vajon miért ekkora idén a felháborodás az Aranylabda-döntés miatt? Menesztették Dárdai Pált, hol, milyen szerepben tudnánk őt elképzelni Magyarországon? És beszélünk a talán az elmúlt másfél szezon legfontosabb Péntek Esti Focijáról is, a Paks-Honvéd meccsről is.

Kifejezetten sokat beszélgetünk telefonon és személyesen Hajdú B. Istvánnal. Sokszor jutott eszembe, hogy azokra a gondolatokra, amiket velem megoszt, mások is kiváncsiak lennének. Innen jött a Gurulj be lassítva is podcast ötlete, aminek címét Berkesi Judit adta. Juditot várjuk vissza, addig is, általában mi ketten beszélgetünk majd a labdarúgás és a televíziózás történéseiről.

A mostani részben természetesen Aranylabdázunk, ahogya az egész világ. Beszélünk Dárdai Pálról is, akit a héten menesztett a Hertha vezetőséget. Kicsit eljátszunk a gondolattal, hogy vajon milyen munka várhatna itthon a magyar szakemberre. Fontos kihangsúlyozni, ezek csak a képzelet szüleményei, semmilyen konkrét információnk nincsen, hogy bármelyik eshetőség szóba került volna vele kapcsolatban. (Nyilván mindenek előtt pihennie kell.)

És PEF-ezünk is. (Ez a Péntek Esti Foci rövidítése.) A mai meccs talán a legfontosabb az elmúlt másfél szezon pénteki meccsei közül, mert jó eséllyel egy ember állása és munkája a tét...

Ígérem, idővel Pistit ráveszem, hogy mesélje el a régi, utazós történeteit. A kedvencem a repjegyes-puzzle-ös, amit remélhetőleg az ünnepi kiadásban meg is oszt majd mindenkivel. Célom, hogy egyszer ezeket a kalandjait könyv formájában is kiadjuk, amolyan modern kori Egypercesekként.