Miért kihagyhatatlan A jóslat?

Egy évek óta készülő dokumentumfilm, amilyet itthon talán még senki nem csinált.

I am Bolt, Sunderland 'til I die, All or nothing (nekem a Ramses vagy a Citys). 

Csak néhány olyan sportos dokumentumfilm vagy sorozat, ami kihagyhatatlan. Nagyképűségnek tűnik, hiszen az M4 Sporton megy le - először december 6-án 22:20-kor, a német-magyar női kézilabda vb-meccs után - de ebbe a sorba bőven belefér A jóslat. És azért nem nagyképű, mert nem a saját munkám.

Még 2017-ben, a FINA vizes világbajnokság után támadt az ötlete Tóth Bálintnak, hogy az akkor berobbanó fiatalemberről kéne forgatni egy ilyet, mert Sós Csaba szerint rövid időn belül világ-, olimpiai bajnok, és világcsúcstartó lesz. 

A fejlődése ennek a fiatalembernek töretlen volt, tudjjuk, hogy már az összes vele kapcsolatos jóslat megvalósult. A film attól jó, hogy Bálint időben kapcsolt, sosem felejtette el, hogy mi ezt forgatjuk. Néhány extra is mehetett, köztük a finnországi junior Európa-bajonkság, vagy a tavaszi edzőtábor Tenerifén. A kulcs itt az idő. Az, hogy nem utólag kellett megmutatni a történéseket, hanem minden történésnél ott voltunk. 

Kristóf személyisége mellett két nagyon érdekes vonal tűnik fel: az egyik a mester és tanítánya közötti, a másik a berobbanó fiatal (Kenderesi Tamás), és az őt gyorsan elhalványító még nagyobb tehetség közötti feszültség. 

Óriási hálával tartozunk, hogy minden szereplő vállalta a szereplést. 

Sokan kérdezik, miért 22:20 a kezdés. Erről majd tervezek részletesebben is írni, hogy mit miért teszünk oda, ahova. Itt az ötlet most az volt, hogy a magyar-német meccs után sok néző figyel minket. Ki akartunk térni a többi csatorna nézett műsorai elől, de természetesen másnap 18:15-kor is megmutatjuk, és a mediaklikk.hu-n is visszanézhető lesz.

Tényleg nagyon jól sikerült film, őszintén ajánlom.

Címkék: