Székely Dávid
Székely Dávid

Létszámbővítés, és ami mögötte van

Először rendezik meg 32 csapattal a női kézilabda-világbajnokságot, és már az első három nap után világosan látszik, túlságosan korán jött a bővítés.

21,6... Ekkora volt az átlagos gólkülönbség a győztes és a vesztes csapat között a női kézilabda-világbajnokság pénteki mérkőzésein.

Az egyetlen szoros meccsnek a Szerbia-Lengyelország számít, és ahogyan előre megjósolható volt, a holland- Puerto Rició-i közte 40, vagy az orosz-kameruni meccs (+28) legnagyobb kérdése az volt, jár-e valaki olyan rosszul, mint egy nappal korábban a dánok játékosa, Mia Rej...

Természetesen nincs azzal baj, ha több válogatott kap lehetőséget egy nagy tornán. A labdarúgó Európa-bajnokságot kétszer is távolról figyeltük volna, ha az UEFA nem dönt a 24 csapatos lebonyolítás mellett. Sőt, egy-egy ilyen esemény komoly esély a feltűnésre, a fejlődésre és a sportág népszerűsítésére. Ám a foci Eb-n sem Franciaországban, sem idén nem láttunk olyan méretes nagy zakókat, mint amiket csak tegnap Spanyolországban - ha valaki nem tudná, az m4sport.hu-n az összes mérkőzését élőben közvetítjük a vb-nek.

A nagy különbség az UEFA és az IHF között az, hogy míg előbbi kisebb mértékben politikai, nagyobb mértékben sportszakmai szempontok miatt határozott az emelés mellett, a kézisek világszövetségénél ez pont fordítva van. A kérdés az, hogy a tegnapi meccset látva hányan gondolják úgy Puerto Ricoban, hogy nah, akkor ők ezt szerenték csinálni? A másik, hogy míg a mi csoportunk kiélezettnek számít a szabadkártyás szlovákokkal együtt, a legtöbb négyesben sima edzőmeccsé degradálódnak ezek a találkozók, sőt, a középdöntős szereplés rangja is csorbul. 

Tegyük hozzá, nekünk ez jól is elsülhet, hiszen olyan keresztágunk van, ami alapján a legjobb nyolc közé jutás nem egy irreális elvárás. Annak ellenére sem, hogy neveket és rutint tekintve a mostani válogatottunk kevésbé tűnik erősnek, mint a 2019-es volt... 

Ettől még itt most a szavazatszerzés volt a cél és nem az, hogy jobbá tegyék a sportág prémiumtermékét. Visszaút nyilván nem lesz, létszámcsökkentést senki nem merne bevállalni, mert az egyenes út lenne a bukáshoz. Ettől még Mia Rej most jó ideig nem játszhat, és ki tudja, hány ilyen eset lesz még a következő napokban... Nyilván meg lehet sérülni bármelyik meccsen, és végsősoron ugyanannyi idő a felépülés is, legyen Tunézia vagy Spanyolország az ellenfél. Csak nehogy néhányan végiggondolják, mit veszíthetnek egy-egy ilyen meccsel...

Címkék:

Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A Válogatott után már a Veszprémmel sem megy "Mester"?

Huhhh, ez kezd egyre - ha vékonyan csörgedezve is-, de azért csak kínossá válni! Ez a szerda esti kieli zakó egy kicsit rászorult viselőjére! Vranjes góré a válogatott Eb égése után talán vigaszt lelhetett volna jelenlegi munkaadója csapatánál!

Jött is a sóvárgás, hogy majd bezzeg a Telekom Veszprémmel tutira megmutatja ez a kis köpcös férfi, nyugalom, érti ő a mesterségét, csak hát béna a magyar kézilabdás, tré az utánpótlás, nem értik őt, és különben meg semmiről nem tehet. Viszont pont belefért a svédek elleni családlátogatós, nulla következményt hozó két edzőmeccs!


Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Forró nyarunk lesz így a VB-selejtezőn!

Boldogult nagybácsimat egyszer már megidéztem ezen az oldalon a Rudolf lova, szomjúság kettősségben. A következő okosságot is tőle hallottam: „Bajnak, sz@rnak nincs gazdája!”

Nahát, ez hirtelen aktuálisan élessé akkor vált, amikor a férfi kézilabda válogatott edzője, Ljubomir Vranjes visszahajigálta a másik oldalra!

Címkék:

Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Újabb gyomros

Egy pillanatra érdemes lenne a magyar sportvezetők fejébe bekukkantani! Értik-e, hallják-e mi történik az országukban, a sportágukban, vagy csak azt látják, hogy indulatosan mozog a népek szája, de különben őket az egész zajos cirkusz piszkosul nem érdekli!

A céljaik elérése és a pénz elköltése érdekében cseppet sem foglalkoznak az ésszerűséggel, erőlködnek a semmiért. Másik megfigyelésből, azért tesznek ostobaságokat, hogy a többieket idegesítsék. Afféle óvodai civódást imitálva: bebebe, nekem ilyen messziről jött az edzőm, azt sem tudom hová valósi, bezzeg neked csak egy szerb valaki.

Címkék: