Ha csak a száraz tényeket nézzük: a férfiaknál az A-csoportban, a Telekom Veszprém három korábbi Bajnokok Ligája-győztessel (Barcelona, Flensburg, Kiel), egy világválogatottal (PSG Handball), a lengyel Szegeddel, amely legutóbb edzőt buktatott (Plock), valamint Császár Gábor jelenlegi csapatával (Schaffhausen) és egy dán együttessel, a Silkeborggal találkozik.


Felesleges ragozni, elképesztően erős a névsor, de a BL-győzelemről álmodozó bakonyiak az újabb elvesztett nemzetközi döntő után olyan erősítésbe kezdtek, hogy a világon bárki ellen, bárhol is lépnek pályára az ellenfél tuti elkezdi vakargatni a fejét vagy ráncolni a homlokát. Ezzel szemben az újratervezést végrehajtó Mol-Pick Szeged olyan csapatokkal találkozik, amelyeket itthon elkalapált (Rhein-Neckar Löwen, Kielce), amelyet idegenben is megvert (Kristianstad), amelyek ellen Szegeden nyernie kell, de vendégségből is pontokkal lehet távozni (PPD Zagreb, Breszt, Celje), na és persze a Vardar Szkopje, amely ellen a tavalyi dupla vereség miatt van törleszteni való. Teher alatt nő a pálma, mindkét magyar pálma azt a terhet kapta, amire szüksége van céljai eléréséhez.

 

A lányoknál pontosan ugyanez a helyzet. A Győri Audi ETO KC szempontjából, ha akartunk volna, akkor sem tudtunk volna nehezebb csoportot összeállítani. Rögtön ősszel be lehet köszönni (értsd: határozottan visszavágni) az előző szezon győztesének (CSM Bucuresti), be lehet bizonyítani a korábbi közönségkedvenc Katrine Lundénak, hogy rosszul döntött, amikor Oroszországba szerződött (Rosztov-Don), a dán Midtjylland ellen pedig egy kellemetlen hazai vereség miatt van törleszteni való. Nyilván fájó emlék az elbukott BL-döntő, de ezeken a meccseken bátran lehet jelezni a külvilágnak, bizony idén is a végső győzelemre esélyesek a győriek. Az FTC-Rail Cargo Hungaria egyedül a ZSRK Vardar Szkopje miatt (idegenben) ijedhet meg egy pillanatra, az orosz Asztrahanocska esetében talán a távolságot nehezebb legyőzni, míg a selejtezőből bárki is érkezzen, oda-vissza verni kell. Ha a sors kegyes a zöld-fehérekhez, akkor a német HC Leipzig ellen komoly adósságot törleszthetnek a közelmúlt miatt.