Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez tényleg maga volt a Pokoli Csoport!

2018. december 12.

Ahogyan elsőre is leírták ez tényleg maga volt a pokoli csoport! A PSG, Liverpool, Napoli, Zvezda tömörülésből bármelyik tag simán továbbléphetett volna más gyülekezésből, ehelyett olyan keményen lökdösték egymást, a többiek csak maflán nézték: ezek meg mit művelnek?

Kedd estére elvált a máj ez epétől: kiderült a francia meg az angol csúszott tovább a „kegyetlen négyesből”, szegény jó olaszok meg a szerbek kiálltak a sorozatból. A PSG Lőw Zsolt miatt érzelmileg fontos, még ha erősen túltolva cseppet a magyarság is érintett a gigászok erőlködésében.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Trefilov Nagyúr akcióban

2018. december 11.

Egészen újszerű, egyben meghökkentő hangulatú érzés volt az orosz szövetségi kapitány utasításait hallgatni a dánok elleni készletkisöprés idején. Az amúgy végtelenül kedves, dolgozatírási csöndben ücsörgő francia nézők egy az egyben figyelhették fülükkel a bősz parancsnok horkantásszerű, durván hangos utasításait.

Trefilov atyuska, aki korábban dúvad hordaként, egy személyben támadta örökké a zsűrit, a bírókat, a komplett szövetséget mára odáig jutott, hogy inkább a játékosainak üvölti le a haját, ha úgy adja, akár meccs közben is. Trefilov vezér minden egyes pillatanban együtt élt a pályán mozgókkal, szinte a szájukba rágta öblös hangjával a legsürgősebb, számára égetően fontos teendőket, hogyan, hová kell mozogni.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Háfra hercegnő!

2018. december 10.

Uh, ezt az egészet még szokni kell! Érdemes lesz dédelgetni a pillanatot, amikor kirobbant a boldogság az egész csapatból. Kötelező megnézni újra és újra azt a gyönyörűséges utolsó perces támadást, ahogyan Háfra Noémi, ez a csodálatos, de olykor csacska tehetség mekkora gólt süllyesztett a felső sarokba

Oda, ahová kötelező, és amit éveken át sulykolnak az edző nénik, edző bácsik! A felső sarokba! Ahová nem ér fel a kapusok nyúlós keze, csak a pók lakik ott népes kis családjával háborítatlanul, mert különben az a legjobb hely!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Le a kalappal a csajok, mit csajok, AMAZONOK lelki ereje előtt!

2018. december 09.

Ez szinte hihetetlen! A 13 gólos norvég vereség után olyan hatalmas bravúrt vitt véghez a magyar női válogatott, hogy a vaksz adta a másikat! Nem csak a női kézilabdázókra, hanem a komplett magyar sport társadalomra is érvényes, hogy egy ekkora súlyos zacskózás után így talpra álljon egy csapat, az óriási dolog!

A végjáték meg általában és soha nem úgy jön le, hogy abból a válogatott boldogan léphessen tovább! Az egész csapat hős volt, persze az utolsó, döntő fontosságú gól dobóját, Háfra Noémit joggal élteti a nép! Azért volt nagy dolog, hogy a kisasszony bevágta, mert előtte inkább rosszul, mint sem jól passzolt!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Azért a végére maradt a kíváncsiság: mi lett közte? 13

2018. december 08.

Ez sokkal tragikusabb lett, mint amire előzetesen számítani lehetett! Mert hiszen olyan szépen állt az eredményjelzőn az amúgy fifikás és gyors játékot művelő spanyolok neve mellet az a roppant kevés. Szemben a magyarok plusz hét gólja!

Akkor még egészen hihető volt, hogy a spanyolok elleni diadal mekkora nagy ív volt. Ők jók, sőt nagyon jók, ezt korábban átérezték a magyarok is. Most viszont nem.  Aztán, hogy Pena és bandája kajakra bevégeztetett a németek ellen, pláne, hogy az is lesöpréssé vált, így utólag már másképp fest az a győzelem is.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Amilyen a király, olyan a serege

2018. december 07.

Az ultrabájtoknak, az üvegszálas gigamega sebességű informatika sztrádának, na meg annak, hogy előfizettem a Telekomnál a szolgáltatásra, belecsöppentem az indokolatlanul csúnyán felhájpolt angol labdarúgó bajnokságba!

Annak is a kellős közepébe, egy Manchester United-Arsenal mérkőzésre! Hát, ha valami dögunalmas, büdös izzadtság-szagú, pusztulat, akkor ez telibe az volt! Azt hittem talán kicsikét előreléptek a játékban, mint amit annak idején gyötörtek, de semmi.

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez egy kellemes meglepetés volt így szerda este

2018. december 06.

Ez azért elég jól mutat! Erre senki nem gondolt, olyan előjáték után, mint a Möbelring-kupás égés vagy a hollandok elleni vereséget követően. A rossz szereplésre már a magyarázat is készen volt, hiszen páratlannak kikiáltott sérülés sorozat tépkedte a magyar női kézilabda válogatottat, aztán jött ez a spanyolok elleni söprés.

Egyszerűen bámulatos volt, ahogyan intézkedett a nemzeti csapat. Bár az Eb csoportmeccs eleje beletett pár fordulatot, jött a nagy kiegyenesedés, ebből tovább nőtt a nagy ellépés a végére pedig a nagy megnyugvás a siker elérhetősége láttán! Minden bejött, pedig korábban és látva a harmatos mérkőzéseket, nagy esélyt nem adtak a magyar nőknek a hivatalos jelzéseken kívül!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nagy bátor tábor volt a Vasas, jó lesz a jövő

2018. december 06.

Eléggé génkezelt érzés volt, amikor a Vasas Magyar Kupa mérkőzésen fogadta a DVSC csapatát. Korábban ez totál megszokott érzésként jött át, manapság már nem annyira. A Vasas a másodosztályban porosodik, sőt annyira kutya a helyzetük, hogy lecsavartak egy edzőt, most jött Szanyó Károly, a megmentő.

Talán az ő személye befolyásoló lesz, hiszen a szurkolók bőszen éltetik a játékosként is fineszes férfit. Állítólag ő rakta le a német variabútor Oenning csúcsszuper csapatának az alapjait, ja, egyébként a tökre érthetetlenül Magyarországra ruccant dajcs hullajtotta ki az első ligából. Szanyó mester, aki javítani érkezett kiderült bősz, bátor újító.

Teljes cikk

Kínos ez a vakarózás

2018. december 04.

Ez mos megint milyen? Nem szokásos savazás, de tényleg, miért Luka Modric kapta az Aranylabdát? Tudja mindenki, hogy az Aranylabda és a vb legjobb játékosa díj inkább kiszámítható, hangulati utazás, kedélyes beszélgetés, jó hangulatú ajándékozás, nem komoly felmérés eredménye!

A FIFA-nál, UEFA-nál amúgy a híresen „tiszta” vezetők gondolata egyáltalán nem a foci körül forog, inkább mindenki számára sejthetően erősebb a harácsolás vágya, a minél több zseton lehúzása!  A muftik kiadják az ukázt, és hiába nyöszörög, érvel a világ akkor is úgy lesz, ahogyan azt ők pénzügyi szempontból jól kitervelték. Aztán az is lehet, a nagyon nehezen értelmezhető, akár meghökkentő választásukkal szimplán csak pofán vágják a világot! Esetleg valami óriása balhé elé teszik a vitatkozás paravánját, nesztek, csócsáljátok, közben takarásból olyan disznóságot variálnak, amiről jobb mélyen hallgatni!

Teljes cikk

Horti Gábor

Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Le a kalappal Ivkovics mester és tanítványai előtt!

2018. december 03.

Nagyon magasztos és jelentős társadalmi eseménnyé nőtte ki magát a férfi kosárlabda válogatott bármilyen hazai mérkőzése. Az még jobban ráerősít erre, ha ráadásképp vb-selejtező, pláne, ha az a meccs az életben maradásról, szerényebben: a csoportból lehetséges továbbjutásról szól.

Növeli a meccs drámai erejét, ha rokoni szálak is bejátszanak, úgy, mint Bálint unokaöcsém szereplése a legjobbak között! A horvátok ellen majdnem sikerült a jóság, okosság, a rengeteg ki nem kényszerített hiba, és az odahúzó játékvezetők miatt elmaradt a bravúr, az egyébként eléggé értehetetlen módon a selejtező csoportban kutyául labdázó déliekkel szemben. Pedig az nagyot szólt volna!

Teljes cikk