Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Zseniális Vidi, érthetetlen Neymar!

Csütörtökön kettő különös eset beszakította a világháló sport szertárát! Mindkettő durván nagyot szólt! Oké, ebből az egyik csak lokális, vagyis magyar szinten csapott szét a népekben, a másik a szokásos nyári gigamega hatalmas üstökös robbanás! Igen, e két téma a labdarúgáshoz kapcsolódik!

Az egyiknek a hatása még most is ájuláshoz vezet, pláne ha összetolják az irgalmatlan hőséggel!  Ami múlt héten csak halk feltevés volt, az a visszavágó után igazi való világ lett! A Videoton mindkét meccsén karakteresen játszott az Európa Ligában a nála jobbra, erősebbre, ügyesebbre kalibrált francia Girondins Bordeaux ellen!


Előtte okkal zümmögték, hogy a gallok jutnak tovább, ha csak az évekkel ezelőtti szereplésüket vizsgálja bárki, egyből eldőlni látszott a kérdés! Ha a kibicek még hozzávették, hogy a Vidi döcögve haladt előre a kiselejtezőben, egyből zöldre váltott a továbbjutást mutató lámpa. Aztán, nocsak, a fehérváriak fegyelmezett arcokként labdáztak, felnőtt módra játszottak Bordeaux-ban! Az a kicsi idegenbeli gól akkor még csak futtatott aranyként csillogott, aztán a visszavágón, a szép fejes gól után egyből 24 karátos arannyá ötvöződött! Továbbjutott a Vidi! Még most sem hisznek sokan szemüknek: augusztusban áll egy magyar csapat a nemzetközi kupában!

A másik megrázás Párizsból jött! Neymar, a kikiáltott brazil csoda gyerek átigazolt a PSG-be! A valamiből az ígéret bizonytalanságába! Eszméletlen pénzért váltott klubot a kérdőjeles csillagocska! Semmi extra nem történt, a csatár csak folytatója lesz a brazil hagyományoknak! Nyaranta, szinte minden évben egy Dél-Amerikai galaktikus tehetség érkezett egy Európai élcsapatokhoz! Elképesztő jellemzések előzték meg a zsenit! A főhős első éve új munkahelyén maga az álomvilág! A következő szezonban már inkább a társasági médiát pimpeli, új séróval, zsíros reklámszerződésekkel, meg persze az éhes menedzserek cincogásával, hogy menjen már tovább! Robinho, Adriano, Ronaldinho, mind ugyanazt az utat járta be. Harsogó érkezés, villantás, aztán ernyedés, lelépés, szerződésszegés, kicsi kapaszkodás valamilyen könnyűsúlyú ligába, aztán hajrá haza a nagy húsok, kevert koktélok és kereken remegő női seggek országába!

Neymar Párizsban megvette a jegyét erre a repülőre!