Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Úgy kellett ez az EB a lelkeknek, mint egy falat kenyér

Jó volt ez a kis rövid pályás úszó Eb, Omlett dán királyfi országában! Kicsit lehet megint a parádé mögé bújni, szépen előretolni a kényelmetlen kérdések helyett ezt a csillogást, de most tényleg nem kellene ünneprontásba átmenni!

Ha csak az érmeket számolja a nép, pazar az Eb vége: 8 arany, ebből hat Hosszú Katinkáé, 3 ezüst, két bronz! Kellett ez a nagy kézilabda facsarodás helyett, jól felmelegíteni a vaksztól ragacsosra dermedt lelkeket!  Na, nyugázzon mindenki, ismét jó elemében a magyar tempózó társadalom, dőlnek az érmek!


 

Hosszú Katinka harsányan hadonászós embere nélkül,- betegsége vagy krónikus valamije miatt kénytelen volt nélkülöznie emberét a gyors asszony - siklott a vízen, szépen bearanyozva a szürke dán égboltot, meg az itthoni vezérek homlokát, tessék, itt ez a csodálatos Lady és megint szórja ránk a dicsőséget! Ha bátor lennék, akkor azt jelezném, ahogyan Tusup Baján betámadta a helyi edzőlegendát, Pass Ferencet, szóval az után a műbalhé után talán jobb is, hogy nem ment az Eb-re! De nem vagyok bátor, így marad a hümmögés.

Jöttek mellé a kicsik is, ej ők is szépen emelgették a karjukat, rúgták a vizet, melegség áradt a trénerekben, hiába na, a munka gyümölcse megérett!  Sós Csaba szövetségi kapitány is elismerően nyilatkozott, bátor harcosoknak mondta a fiatalokat. Kiemelte: igenis nagyon erős az utánpótlás, annak ellenére, ha most nem szakítottak olyan eredményeket. Viszont a fejlődés szépen látszik, ha így haladnak tovább a munkájukkal, sokkal jobbak lesznek, mint manapság. Nyilván minden edző ezt mondja, de Sós Tanár úr szavai cseppnyi kétséget sem ébresztenek az olvasóban!

Cseh László pedig, milyen furcsa leírni- lassan a mezőny, meg az egész úszó társadalom legidősebbje lesz. Aztán akadnak olyanok, akik még mindig Csehlacizzák, pedig lassan kifelé mászik a medencéből. A kitartása, akarat viszi előre, az élete az úszás, csak az eredményei csalódást okoznak, legfőképpen önmagának! Így meg nehéz lesz lépést tartani, olyan szinten, amit megszokott tőle a sokadalom!