Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Tanuljuk csak meg a nevét: Khabib Nurmagomedov

Először csak olvastam róla. Kicsit érdekelt is az UFC, de erről a fickóról, afféle utcai ácsorgóként, kibicként sohasem hallottam. Aztán végül belekapaszkodtam a sztoriba. Amúgy az írás eleje nem is róla szólt, valamilyen cyborgos brazil csaj vert szét egy az ordibálós holland népből származó nőt, de cafatokra. Mondjuk, a nők ketrecharca sem lehettet piti, már csak a látottaktól kikészült tudósító írása után. De most nem ők a főszereplők!

Mondom előbb csak olvastam az arcról, aztán láttam is a dögunalom szilveszteri műsorban!  Ő nyújtotta a menedéket. Khabib Nurmagomedov. Így hívják az ipsét! Nem a megszokott ketrecharcos nemzetek közül származik a férfi. A mérkőzés előtti bevonulásnál tátott szájjal csodálkoztam, hogy ezeket a harcosokat mi a ráknak kísérgetnek tunya, zsíros, mafla, de hatalmas testű biztonsági erők?


Ki akar hozzájuk nyúlni, és ha mégis, akkor ezek a sportolók olyan gyorsan elintéznék a tettest, hogy nincs lassítás, ami visszaadná a mozgásukat.

A bemutatást Nurmagomedov ellenfele, Barboza kezdte. A ring szpíker dicső eredményei felsorolásával hájpolta rajongóit. Szoborszerűen izmos, önbizalommal tele brazil csóka, repedő bicepsszel, kötélnyi hátizommal. Minden ok. Jött az ellenfele. Egy nagyfejű, kistestű szakállas valaki, Dagesztánból menő sapkában . Semmi mutatós tricepsz, nulla kockahas, talán a karfiol fül jelzett valami sportmúltat, de különben…

Az összecsapáson aztán az avar- mert, hogy ez Khabib származása -, olyat odapörkölt az élő legendának, még a meleg levegőt is kiverte belőle. Barboza rögtön az első menetben súlyosan belenézett ellenfele öklébe, aki rettentően keményen püfölte a csinosra összecsomagolt brazilt. Dokija a szünetben azt sem tudta melyik sebet kezelje embere arcán! A folytatásban valamit kinyögött Barboza, de brutális volt a válasz. A kicsi ember egyszerűen kivégezte ellenfelét. Egy két ernyedt rúgást kapott, cserébe dupla erővel folytatta munkáját! A harmadik menetre kiklopfolt Barboza dönteni akart, de nem lett belőle semmi. Nurmagomedov széttépte, kifilézte, megette, legyőzte ellenfelét. A kicsi, semmi emberke. Az UFC új csillaga.

Kezdődhet a nevének megtanulása: Khabib Nurmagomedov.