Szilágyi László
Szilágyi László

Szegeden nincs kecmec

Supka Attilát három fórumon is feljelentette az NB II 17.helyén tanyázó Szeged labdarúgóklub, mondván az 50 éves szakember elhagyta a süllyedő hajót, amikor aláírt Kispestre. Hemingway szerint nincs itt semmi gáz. Hát, jó…

Szegeden adtak egy nagy pofont az uborkaszezonnak. Adem Kapic klubigazgató a két ünnep között, amikor jóérzésű labdarúgó és klubvezető szolidan majszolgatja a bejglit, netán kortyol az elé tett fehér borból, majd fut egy-két kört, nehogy felugorjanak holmi fölös kilók, dekák… Nos, tehát, ebbe az idillbe piszkított bele a Szeged labdarúgócsapatának vezetősége, amikor megüzente Supka Attilának, hogy a közigazgatási és munkaügyi bíróságon, valamint az MLSZ fegyelmi bizottságánál is feljelenti az 50 éves szakembert.


Supka bűne, hogy az idei utolsó bajnoki előtt nem szólt, vagy nem „úgy” szólt, és nem is egyeztetett a főnökeivel a kispesti lehetőségről. Pedig ekkor már élt a Honvéd ajánlata, de Supka elfelejtette közölni az elöljárókkal, hogy Hemingway úr csábítja Kispestre. Márpedig ha valakit Hemingway úr hív az NB II-ből kipottyanni készülő Szegedtől az aktuális bajnokcsapathoz, akkor annak kutya kötelessége igent mondani. Mármint ha van valami józan paraszti esze.
Nyilván nem ostobák Szegeden, tudják, jóval nagyobb biznisz, akarom mondani szakmai kihívás a fővárosban meccselni, mint a Tisza-parton.

De Supka lelépése annyira kiverte a biztosítékot arra felé, hogy Kapic úr és kompániája most egy kicsit be akar tenni az edzőnek, elnézést PC leszek: jogi úton kíván elégtételt venni az őt ért versenyhátrányért.

Hemingway hozza magát, állítása szerint az ügy nem ügy, minden rendben van. Supka, ha van egy kis sütnivalója, most egy ideig hallgat. És szépen beindul a verkli: az NB II-es Szeged üti az asztalt, Hemingway pókerarccal mondja meg a tutit, miközben Supka, a történet főszereplője nem szólal meg. Gyönyörű, hungarikum a javából. Ennek szellemében zárjuk le az andorrai és luxemburgi kálváriával megspékelt 2017-et, és várjuk a nyugodtabb újévet. Kapic úrnak pedig egy jó vezetőedzőt…