Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Portugália más kávéház lesz

Az lett a vége ennek a nagy vb selejtező hullámzásnak, hogy a használt edények mosogatása komolyabb erővel mozgatott, mint a lettek elleni vb hangulattalanság! Ami amúgy félig igaz, mert a stadionba megint kiment vagy 20 ezer ember, nyilván még a tavalyi Eb-szerepléstől fellelkesülve, a vakáció utolsó feszkómentes napján.

A nagy füzetcsomagolás után pont jól esett apának-fiának egy kis őszi csacsogás a zöld gyep felett! A mosatlan edény meg olyan komolyan szemroncsoló volt, a meccs meg annyira érdektelen, hogy a kötelesség inkább legyőzte a válogatott srácokat! Meg mondom, ez a sok szerencsétlenkedés, a visszamutogatás konkrétan kioltotta a múlt izgalmát!


 

Ami viszont ebben a kókadozásban jó volt, az Varga Roland jelenléte a Nemzetiben! A Fradista támadó itt is szépen lubickolt a szerepében, jó ellenfelet kapott, de tett is érte, hogy szenvedjen a védője! Bátran lehet róla állítani, a jelenkor egyik legjobb formában lévő magyar futballistája! Meg még egy: a magyar meccs lassúsága erősen kívánt egy frissebb tempót! Szerencsére a back gombbal egy ugrás volt csak a francia-holland összefeszülés! Tempósabb tempó, de ugyanúgy kóválygó ellenfél, mint idehaza a lettek. A hollandok még az üvegtekintetű, vészhelyzet ember Advocaat mágiájától sem lettek szemernyivel jobbak. Ütötték is a gallok a hollandusokat, mint a meleg vasat!

Az első félidő balszerencséjét, Korhut remek gólpasszos kiugratásából megszülető lett gólt nem láttam, viszont ugyanabban az intervallumban a mosogató aljában rábukkantam vagy 10 tekercs papírtörlőre, ami azért nagyban csökkentette a meccs feszültségét! Behúzott még egy magyar gólt az ellenfél védelme a nyugalom megőrzése végett! Böde végre bevonult a pályára, nem hisztizett, majdnem gólt varrt a kapuba. Már a mosatlan is csöpögve száradt, amikor kiderült miért káros Lovrencsics jobbhátvédsége a bajnokin, közben a válogatottban meg szélsőt mutat. Négy beadásból négy kuka, vagyis egy semmi nem jött össze a Fradistának!

Kényelmes, nyugodt, kissé unottkás lett vb selejtező és mosogatás, jöhet a következő páciens vasárnap!

Az Eb első Portugália!

Ott aztán lesz mit takarítani!