Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Piszok kemény hetek várnak Emery-re

Unai Emery. Olyan magától értetődő természetességgel és rakétasebességgel száguldozik a sztárklubok légkörében, nincs ideje senkinek kérdéseket feltenni!

Ha legendává akarják emelni a baszk származású férfit, akkor esetleg feltételezhetik: a menedzserei lyukat beszélnek a klubvezetők hasába, annyira promózzák az edzőt, valaki nagyon tolja őt, mondjuk akár politika erőből, vagy pedig csak szépen visszapörget a gázsijából, csak ő lehessen, aki telibe előz másokat a jobbnál jobb állásokban!


Emery egyébként, a túlzásoknál tartva, szépen habzsolja a klubokat, nehezen érthető indokkal. Bár a referenciája kétségtelenül fényes, az eredményei aktuális csapatánál már nem annyira! Az rendben volt, hogy a Sevilával nagyot alkotott, háromszor ugyanazt a dicsőséget lehozni nagyon betyár cselekedet, nyilván nem protekcióval sikerült, hanem tényleg komoly tudással. Sőt a villogást a Valenciával, azt sem szabad csak úgy elfelejteni, viszont már az is régi sztori. A jelen eseményei ezzel erősen szembe mennek! Nincs jól Unai Emery. Az is meglepő volt, hogy az ultra gazdag Paris SG őt választotta, ott kiderült túl nagy neki ez a kabát, az óriási elvárás kidöntötte őt a kispadról. Az ottani állapotok amúgy senkinek nem ígérnek hosszú állást, így lett ez a spanyolnál. Az a két év, amit Párizsban tölthetett, jól megdolgozta őt, viszont a hatalmas vágyakból alig valósult meg valami. A PSG-nél senki sem áhítja jobban a BL-dicsőséget, valami azonban mindig közbe jön, aztán lehetett sírdogálni utána. Emeryt beválasztották Arsene Wenger után, mostanában egyre jobban kiderül: nem biztos, hogy a legjobb választás volt! Egyfelől egy ekkora legendát, mint Wenger képtelenség fájdalommentesen pótolni, lásd még Ferguson hiányát a Manchester elején. A sorozatos elkalapálás viszont merengővé teheti a szurkolókat, vezetőket. A Liga Kupában bezárta a kaput a Tottenham, ami még nem is lett volna akkora balhé, ám 10 nappal később jött a Liverpool súlyos demoralizálása, amit az 5-1-es vereséggel kaptak kézhez a Londoniak! Ilyen tré mutatókkal Unai Emerynek elég szigorú lesz a tavasz az Arsenal elején!