Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Pintea eddig igazi főnyeremény

Vica Pinteát, a román válogatott beállósát a decemberi kézilabda Európa bajnokságon hazája lakóin kívül nem sokan szerették. A magyarság meg - az amúgy ellenük szerencsésen megnyert mérkőzésen – a múltból fakadóan neheztelt rá!

Ez a majd két méteres nő olyan lehetetlen feladat elé állította, és nem csak a magyar, hanem az összes, a románokkal szembe menő csapat védelmét, ami szinte lehetetlen feladatnak tűnt! Kim Rasmussen magyar szövetségi kapitány terve kifogott a beállóson, szép nagy kárörömet rajzolva a Kárpát medence népére.


Pedig a feladat magasztos volt, Pintea kegyetlenül mozgott a hatos vonalon, egyszerűen tarthatatlan volt. Mészáros Reának és a többieknek még is csak összejött, nyert a magyar csapat! Nos, ez a sportolónő húzott egy bátrat és bevállalta a magyarországi kirándulást, pont a Győri Audi ETO csapatához. Itt már évek óta nagy a jövés-menés, Heidi Löke óta nincs állandóság a beállós munkahelyén. Pintea megérkezett, ragyogó időzítéssel az FTC elleni csúcsrangadóval indította magyar karrierjét. A pesti zöld-fehéreknél az Eb-n pont Mészáros és társai voltak az ellenállók, Pinteát ők kivették a forgalomból, tehát feszkóra semmi ok, ha akkor sikerült, most is menni fog! A terv csak elméletben működött, a román játékos tarthatatlan volt, minden lövése kapuba ment, a társai olyan természetességgel passzoltak neki, mint ha örökké együtt játszottak volna. Amikor gólt szerzett hatalmas örömmel futott a társaihoz, boldogan ölelt mindenkit, ragyogott az arca, tökéletes volt számára a belépő. Szombaton egy újabb magasztos kihívás várta a légióst, honfitársait, a CSM Bukarest csapatát fogadta Győrben BL mérkőzésen. Ez is egy komoly antree, sőt talán még jobb, mint a Fradis, hiszen a vendégeknél kézizik Pintea szinte összes válogatottbeli spanja. Itt sem volt nagy hiba! A győriek román beállósa különösebb szívbaj nélkül hintette a gólokat, egyszerűen zseniális volt és megint sugárzott róla,elképesztően élvezte a játékot, örült, hogy győri klubtársai mennyire belevették őt a mókába. Ragyogott az arca, minden góljának úgy örült, mint ha azon múlna a BL első hely!