Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Olyan jó leírni ezt!

Ezt még nagyon gyorsan le kell írnom, amíg tart a csodálatos érzés! A magyar férfi kosárlabda válogatott szépen odapörcintett a horvátoknak a romániai Eb első csoport meccsén! Sztojan Ivkovics fővezér emberei majdnem megmarták a csupa nagy menő NBA arccal telerakott horvát brancsot! A magyar srácok kicsi különbséggel, de lemaradtak a győzelmi bevonulásról Kolozsvárra! De! Ez nem akármilyen csata volt!

Olyan jó ez leírni, látni meg még szuperebb volt! Azt akartam jegyezni, hogy mennyire dacosak voltak! Nem kistestű belvárosi kutyákként paráztak, hanem ismeretlen óriás dínókként, akik a hatalmas egójú, aztán csak egyre jobban parázó horvátoknak odavertek három csodálatos negyedet! Olyan jó leírni ezt!


Olyan, mint ha a Pintér Művek odaverne a Volkswagennek! Nulla veszítenivalóval, felszabadultan, nem összeroppanva, kanosan tartva magukat vér profikkal szemben, akik nem a Kaposvár ellen izmosodtak, hanem kicsit erősebb nívópálcán!

Jók voltak a magyar fiúk! Magával ragadóak! Az sem érdekelt senkit, hogy a végére már csak halványan látszottak! A kinti meg az itthon maradt szurkoló populáció az utolsó negyed minden, csip-csup, kis kosárkáját kitörő örömmel üdvözölte!

Jöttek a fiatalok, ők is betyárkodtak! Nekimentek a nagy falnak, dacosan megkóstolták őket, de hiába! Az viszont teljesen kikészítő volt, hogy a három játékvezető mennyire arcátlanul és gátlástalanul nyomta a puha horvátokat! Már Ivkovics kapitány is csak rezignáltan zsibbasztotta a sípszájúakat! Pedig lett volna mit üvöltöznie gazdagon, de a hosszú idő után az Eb élvonalba visszatérés tisztelete visszatartotta az indulat köteg kibomlását! Úgy is fess volt a magyar csapat, hogy Hanga Ádámsérülés miatt elengedte a horvát meccset! A magyarok váratlanul komoly ellenfelek voltak, bátor, mondanám, hogy spártai harcosok, de azok még nem kosaraztak! Viszont a harci szellemüket átvették a magyar srácok! Úgy voltak acélosak, hogy az előkészületi meccsek nem túl sokat emeltek a hangulaton, aztán nicsak, a fellépés kitörő, dübörgő tapsvihart hozott!

A magyarokat megnyerte a magyar férfi kosárlabda válogatott!

Jöhet a következő!