Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nowitzki egy igazi példakép

Ez azért elég komoly dolog! A világ egyik legdurvább bajnokságában kiválóan pattogtatni 20 éven keresztül,emiatt a klubvezetés mindig megkínálja őt egy komoly, messziről is jól látható összeggel,mert olyan jól megy neki a játék és s csapatot is masszívan támogatja, az vérprofi személyt lehet.

Dirk Nowitzki ilyen ember! Német állampolgárként csak kevésnek sikerült látványosan beszorulnia a brutális NBA-be! Detlef Schrempf volt Nowitzki elődje, ő is masszívan dolgozott, hát persze német, tehát nincs itt semmi bámulni való, menjenek tovább!


 Schrempfnek annyira bejött a seattle-iélet, hogy már nem is akart hazamenni az anyaföldre, Amerikában tolja a hétköznapokat! Nowitzki tejfölös szájú, csúcsgenerációs, totálisan jellegzetes külsejű germánként érkezett Amcsiba, a hosszú végtagú würzburgi születésű srác kajla mozgását eleinte nevetős göcögéssel fogadta a nép, aztán mikor meglátták villogni a Stradivari finomságú csuklóját, bámulatos dobásait, kicsit leültek a vidámak. Jól indult a karrierje, ami még pláne, húsz éve pont ugyanabban az egyesületben dolgozik. Olyan világban, ahol, ha valamelyik kosarast bármilyen sérelem is ér, azonnal ugrik tovább, ha úgy adja az élet akár három, négy egyesületet is megjárva. Az USA-ban kicsit nehezebben megy ez a stílus, ha valaki nagyot akar kaszálni, kicsit lassúbb tempóban, csak át kell ugrani Európába, ott bőven rátalálnak. Kicsit szerényebben, de ott is bőven megfizetik, ha meg tovább megy kelet felé, még jobban meghajolnak egy kóborló óriás előtt! Nowotzki nem ilyen forma, csodabogár. 20 év óta csúcsra járatva játszik. Németországban is megbámulják, felnéznek rá, a hirdetők is kérnek belőle, jutott belőle sonka reklámból, és egy gigantikus biztosító is őt kérte a kirakatba. Nowitzki, mint ahogyan mindenki aki az NBA-ben melózik, jó pár alkalommal megsérült, innen is felkelt német mentalitásával, ezután sem unta meg egyesületét. Nem kért az” új csapat, új lendület”elcsépelt megváltó mondatából. A magánéletét is szépen rendbe tette, pedig egy ravasz asszony csúnyán megvezette, majd megházasodott egy ugyan olyan típussal! Ebből is győztesen jött ki!