Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nincs emlékük, csak a csomagjaik

Címkék:
Nem akar alábbhagyni a nagy menetelés Babos Tímeánál! Büszke dicsőséges csatajárás Melbourne-ben, világraszóló nagy siker a női párosban, úgy, hogy nem a régi, megszokott párjával merült el az ausztrál forróság fedett tenisz arénájában! Még így is!

Pedig aztán nyáron a nehezékből előkerült egy kisebb darab! Szegény Babos Tímea, akkor elkeseredett szájjal mutatta, nem a legjobb most az élete! Amennyire lehetett, meg a körülmények megengedték, Magyarország odafigyelt, merre vezet a magyar él játékos útja!


 

Nem könnyű egy iparág ám ez a tenisz! Menni előre, hajtani, a versenyző sokszor azt sem tudja hová érkezett! Csomagolás, rohanás, repülőtér, szálloda, a verseny helyszínén jelentkezés, edzés, meccs, gyúrás, következő forduló, kiesés, csomagolás, rohanás, repülőtér…  Így megy egész évben! Erre pihentetésként jönnek a legjobb ostoba kérdések: hol érezte magát legjobban? Melyik ország tetszett a legjobban? Mire emlékszik a legszívesebben? Semmire, őszintén ezt válaszolnák a szikkadtra kifacsart teniszezők! Nincs emlékük, csak a csomagjaik, ellenfelük, vitatkozó esetek a mérkőzésvezetőkkel, zuhanyozás, iszkiri, a másik versenyre, ha lehet kérni és szervezni Ausztráliából ne át Argentínába! Pokoli turné, kikészítő annak, aki az élvonalban szeretne maradni! Csekély kárpótlás a szép nyeremény, nincs idő elkölteni, az edzők is leveszik a részüket, az utazás sem olcsó, hiába mutatós az fizetés, kevés marad a versenyző kezében!

Ebből a kegyetlen darálóból emelkedett ki Babos Tímea azzal a csinos, zajos, hangos, csattanós páros sikerrel az év első versenyén! Aki nem ismeri a tenisz cirkuszt, azt hinné a magyar élversenyző a jutalomból meg a siker boldogságából elkezdett haligalizni, súlyosan téved! Az Ausztrál Open megnyerése tényleg egy gyönyörű nap volt, de jött a hétfő: csomagolás, reptér és a többi megszokottság.

Erre egy újabb nagy dobás: Tajpej  WTA tornáján ismét egy fényes diadalt aratott Babos Tímea! Amitől még fényesebb ez a sikert: most egyesben állt össze a dicsőség! Saját jogon, önerőből elsőség! Micsoda idők Babos Tímeával! Hol van már a búsongós, a jövőn elkeseredetten töprengő borússág? Most Babosnál az erő, az akarat!

Szép volt Tímea!