Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nem egy Klopp az ember

Olyan furcsák ezek a német fiúk külső országban! Igaz lehet alapjuk az átlagosnál magasabban hordani az orrukat. Azzal, amit odahaza összedolgoztak! De külföldön kicsit karcsú a stílusuk! Persze most nem Jürgen Klopp a célszemély, mert ő aztán alaposan megviccelte az angolokat, dajcsként! Bemutatta hogyan lehet szépen, a legendát kézben tartva, nagy mutatós csatákat megvívni, úgy, hogy közben a pudingfejűek zabálják az edzőt!

Christoph Daum nagyon menő volt a Bundesligában! Amikor bevillant az élvonalba csillogó koreográfiával bűvölte a nézőtér emberiségét. Húha, nagyon magasra ívelt az egykoron amatőr alapról kezdő Daum respektje! Törökországba menekült egy giccses esete után. Stuttgarti edzőként  BL-mérkőzésen, amikor még csak három légiós játszhatott, betolta a gyepre a negyediket. Az ügyetlen szabályszegés miatt aktuális csapatát kiszórták a sorozatból, Daumot pedig a svábok kispadjáról!


Törökország nagy piac, óriási fociimádattal, ha ott valaki bajnoki aranyat nyer, simán lehet félisten! Daum az lett, a látványos sikerrel feltöltődve rohant haza, változó örömöt hozva Bécs, Leverkusen, Köln és Brügge város csapataira! A nagy hánykolódást egy kisebb kokainos életjelenet is bezavarta, utána szolidabb lett az arc. Kicsit lelassult a focibiznisze is. Annyira nem kapkodtak Daumért, érthető okokból kifelé csúszott a nagy örvényből! Egyre halványabb lett a legendája, már csak a Wikipedia jelezte fényesen dicső múltját. Aztán jött a nagy megmentés! Daum, ahogyan jó páran, Kelet Európában látták meg a számukra megfelelő tennivalót! Őnémetsége, honfi- és sorstársaihoz hasonlóan kellő kevélységgel, ehhez illő lenézéssel iparkodott az új cégéhez, a román szövetséghez! A nemzeti csapathoz! Ájulat, gondolták a románok, nálunk a foci nagy zsuga bubusa, nyílegyenesen repesztünk az összes létező nemzeti tornára!

Erre itt a valóság: negyedik hely öt ponttal a csoportban, ami még a legerősebb Zeiss nagyítóval sem jelent kijutást! Talán a klozetra! Daumot persze, hogy megkóstolták, ő meg frappánsan, a Balkán focipályáin mozgó németekhez hasonlóan azonnal betámadt! Most meg ott tart, hogy üvöltözve kikéri magának, amikor kétségbe vonják a tudását! Persze, hogy minden ócska Romániában!

Ott is!