Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Nekik nem jött be Amszterdam

Nagyon nem szeretném, ha nem fröcsögésnek tűnne a mostani Bayern Münchenes írás. Annyira nem, hogy egy alkalommal még majdnem össze is verekedtem miattuk az egyik legjobb haverommal, aki azóta értelemszerűen visszacsúszott ismerősnek! Meg az is, hogy a Földön élő összes férfi egyszer tutira volt Bayern drukker, aztán vagy az maradt, vagy kiábrándult belőlük, és otthagyta őket a fenébe, talán még átállt a másik oldalra is!

Ami szerda este az Ajax-Bayern BL mérkőzésen történt a már csak nevében és nem teljesítményében német rekordbajnokkal, az maga a rettenet!


A korábbi évek, legutoljára Jupp Heynckes idején gőzmozdonyként dübörgő elitalakulat rozsdás, csikorgó pléhdobozzá amortizálódott és ez nem Niko Kovác tréner bűne. Neuer kapus inkább volt Alter és Boateng is már csak teng. Sértődött manuszok kóválygása, érthetetlen, súlyos megingások, botrányos feltűnősködés, mocskos szájsztrecsing, semmi egység. Illetve egység abban, hogyan buktassanak edzőt, senkit nem kímélve, de mindent bedobva a cél érdekében! A múlt letűnő dicsősége átment a jelen szégyenébe. Az Ajax kiscsikó futballistái egyszerűen átrohantak a bajor dragonyosokon, könnyedén, okosan kijátszva őket majdnem szénné égetve a német bandát. A hollandoknak különben is akkor szép az élet, ha bármilyen szinten kinevethetik az ősi, őket lenéző ellenséget. Amikor Wöber kirúgta Gorperzsa testéből a lábát, a hazai nézők egy emberként tapsolták meg a védő mészáros munkáját! Kéjes örömet éreztek, aztán kevés kellett, hogy felrobbanjanak, amikor a Bayern szerencse sütijei előnyhöz jutottak. A hazai fiatalok nem adták fel, más nézetben meg a vendégek folytatták a bénázásukat, kihoztak az ellenfélnek egy ha nem is sok pontot hozó, ellenben mindenképpen dicsőséges döntetlent! Ez abban a pillanatban nagyon erős, boldogító érzést adott Amszterdamnak. Ha a bajor klub vezetése szeretné ismét régi fényében csillogni szeretett klubját, akkor súlyosan újra kell tervezni a jövőt, mert ez így nem vezet sehová és tényleg rajtuk marad az FC Hollywood jelző. Amit pedig nem csak a pályán mutatott teljesítményük után aggattak rájuk, de most élt! Szóval, hogy szórakoztatóak, nevetségesek!