Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

„Most már megveheted az egész Balatont!”

Finoman szólva is kevés figyelmet kap egy, különben elég harsogó siker fennállásának 19. évfordulója. Egy magyar jégkorongozó kanadai bajnok lett csapatával! Ez nagyjából, sőt egész őszintén akkora robbanás, mint ha egy afgán úszónő 200 vegyesen legyőzné Hosszú Katinkát!

Szuper Levente, a messziről jött vándor, aki 85.-ként érkezett az Ottawa67’s jégkorongcsapatához 1998-ban bajnoki gyűrűt kapott az U20-as korosztályban! Nyilván lesz, aki alapból elhessegeti: mi ebben a nagyság? Na, neki egy pár adat erről a nem mindennapi magyar dicsőségről.


 

Kanada fővárosa, oda megy egy magyar ifjú. Szuper Levente belevágott a kalandba. Rengetegen készültek előtte a csapatba kerülésért, hogy a ketrec elé állhassanak, 8 kapuson kellett átmásznia!  Sikerült. Szuper teljesítményével betolta az U20-as csapatot a Memorial Cup-a döntőjébe, olyan mutatóval, ami még a mai napig él! Jelenleg is övé annak a szezonnak a legjobb védési hatékonyság mutatója, plusz a legalacsonyabb gólátlagot is ő hozta. A döntőben laza 12 ezer néző előtt koriztak a csapatok, ráadásul rengeteg tévé osztotta az élményt! Ott lett bajnok Szuper Levente! Kanadában! Afgán úszónőként!

A bajnoki siker után egyenes, de kőkemény, rázós úton vitte őt egy nagycsapathoz! A Calgary Flames nem a lakótelepi bajnokságban játszott. Az NHL-ben. Szuper bekerült a keretbe. Érdekes volt ott az élete. Calgaryban a fizetés következőképpen zajlott: az öltőzőben a játékos öltöző fachjába egy borítékban betették a csekket. Szuper Levente is így kapta. Amikor a magyar játékos meglátta, nagyot dobbant a szíve, azonnal tépte volna a borítékot, megnézni a nagy pénzt! Egy baj volt, ezt olyan mohón nem tehette, várta, figyelte, a többiek hogyan oldják meg! Egy cseh kapus, aki évi hatmillió dolcsis fizetést kapott, belekukkantott, bólintott, megnyugodott. Szupert már égette a tudat, hogy mennyi az annyi, de nem merte megnézni.

Addig-addig izgatta őt a boríték, addig sürgött-forgott, hogy csak beleállt. Kinyitotta, akkora számot látott, elakadt a lélegzete. A cseh meg közben őt figyelte titokban, aztán látva Szuper elégedettségét, bemondta a nagyot:

„Most már megveheted az egész Balatont!”