Szilágyi László
Szilágyi László

Most akkor ki a legjobb?

A versenynaptár megtervezése nem könnyű feladat. Torz tükröt tart a világfutball szereplőinek a nemrég véget ért klubvilágbajnokság végeredménye. Korántsem biztos, hogy most a Real Madrid a legjobb.

Mióta egyáltalán felvetődött a klubvilágbajnokság ötlete, a földrészek legjobb klubcsapatai mérkőznek meg egymással. Az ötlet pompás, látnánk ilyet gyakrabban, leginkább a nyáron, mondjuk. Igen, milyen jó is volna, hogy CR és társai megnyerik a BL-t, majd a felkészülés kezdete előtt vagy még a BL-győzelem mámorában megmérkőznének a legjobb nem-európai csapatokkal. Ha így lenne, tudnánk formához, csapathoz, aktuális felálláshoz kötni egy-egy nagycsapat egy-egy nagy eredményét.


 

Persze tudom, az európai BL versenykiírása nem feltétlenül van köszönő viszonyban a dél-amerikaival vagy az ázsiaival, de valljuk meg, és ezt a FIFA-vezetők, a klubvébé ötletének megálmodói is tudják, a legtöbb embert az európai sztárcsapatok érdeklik. CR-rel lehet eladni egy eseményt, nem egy feltörekvő tetovált brazil spílerrel.

Na mármost, az a gondom, hogy a jelenlegi Real Madrid biztosan nem a legjobb klubcsapat a világon. Jó okom van feltételezni, hogy jelenleg az angol Premier League-et több mint 10 pont előnnyel, veretlenül vezető Manchester City jobb, mint a BL-címvédő. Abban sem vagyok biztos, hogy a Neymar, Cavani, Mbappé trióval támadó PSG nem verné meg a madridiakat, igaz, ez jövőre a BL-nyolcaddöntőben kiderül. És akkor mondhatnám a Heynckess-féle újrainstallált Bayerrn Münchent, amely minimum megizzasztaná Modricékat.

 
És ez csak három csapat, ha nagyon töröm a fejem, akkor találnék még egyet-kettőt, amelyik a jelenlegi Realt elkaphatná.
Komolyan díjaznám, ha a klubvilágbajnokság szervezi kitalálnának valami áthidaló megoldást, hogy térben és időben az aktuális BL-döntő és a klubvébé döntője között ne teljen el bő fél év. Lehet, hogy valamit kéne csinálni azzal a fránya nemzetközi versenynaptárral. Szerintem ráférne.


Infantino, úr, én szurkolok Önnek!