Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Mi lesz veled Böde Baba?

Csöndes aggódással figyelem, hogyan alakul Böde Dániel élete a Ferencváros labdarúgó csapatánál. Az egyébként sajátos technikájáról híres, óriás szívű harcos egy bajnoki mérkőzésen miután lecsavarta őt a pályáról Rebrov ukrán edző, a kabátját dühösen hozzávágta a kispadhoz!

Az akció után közvetlen főnöke még higgadtan kommentált, számára ez nem volt különös esemény, sőt, úgy jött ki, hogy értékelte is Böde indulatát. Ha a vezető így látja, akkor ez rendben lehet.


Sőt még felugrott pár hasonlóság, mint például Jürgen Klinsmann-é, aki a ’97-ben a Bayern München játékosaként, romantikus piros-kék csíkozású mezben rúgta telibe a pálya közvetlen közelében felállított ceruzaelem reklám dobozt! Giovanni Trapattoni maestro csavarta le őt, aztán a szőke herceg idegállapotba jött és úgy belerúgott a papírdobozba, hogy beleszorult a lába! Na, erre aztán beindult az őrjöngés az Olimpia Stadionban, akkorát szólt a rúgás, felért egészen a másnapi lapok címoldalára! Természetesen a Bayern edzője cseppet sem örült ennek viszont jót szórakozott az olasz ember a fafejű németeken. Ott azért maradt a nyugalom, mert Klinsamnn elég jó játékos volt annak idején, szépen igazgatta a labdát az ellenfél kapujába, a válogatottban is komoly tényezőnek számított, az már későbbi téma, edzőként jól megcsinálta a német válogatottat a hazai vb-n. Akkor vissza Böde Dánielhez. A csapkodás után kicsit kiszürkült az eset fénye, majd pár nappal később egy kisebb robbanás: a csatárt, aki egy precíz írás szerint nagy részt vállalt, a Fradi korábbi eredményességéből, levették az első csapatról, kizárták onnan, a fakóba tolták át! Itt már elkezdett savasodni a történet, innentől már lehetett azon töprengeni, jó döntés ez a bünti vagy inkább jelzésértékű mutatás volt a többiek irányába: senki nem hisztizhet a főni döntése ellen! Feldolgozás indult, majd jött az újabb csattanás: Böde mellé vagy helyére a Fradi leigazolta a Vidit is megmalmozó BATE egyik csatárát, Nyikolaj Szignyevicset. Újra erősödött a zümmögés: most akkor mi lesz Böde Babával, aki nem mellesleg a közönség nagy kedvence?