Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Már csak 20 perc hiányzik

Ja, hát nem volt ez olyan rossz, mint ha kétszer olyan rossz lett volna. Kicsit cidrizett a hazafiasság a majdnem 10 gólos különbség égető szégyenétől, de aztán valamit kopott a gázos diffi. Pedig hát…

Pedig hát ez olyan nagyon finoman indult a dánok elleni Eb-nyitányon. A magyarság közepesen parázó előkészülettel huppant a székbe a rettegett ellenféllel szembeni, első meccshez. Az olimpia bajnok dán nagymenők akarata az első pillanattól kezdve bejött, de bámulatos módon fordult a meccs menete. Az első rész kezdeti sokkolásából felkelve végig tökösen játszott Vranjes szövetségi kapitány csapata.


 

A korai sorozás és kiütés helyett férfiak kézilabdáztak, az ellenfél nagy meghökkenésére. Bár a magyar szélsők inkább csak statisztikailag voltak jelen a 60 perc korai szakaszában, sőt egészen végig jól láthatóan semmit nem tettek hozzá, ám valahogyan mindig megoldódott a feladat. A vagányság jól tapintható volt a magyar erekben, erre megtorpant a dán csapat. Jó volt látni a játékot, bíztató volt a fiatalok merészsége.

Például Bartók Donáton egészen jól láthatóan kidomborodott a németországi légiós élet. Itt van végre egy balkezes srác, aki bátor, jó a keze, a csuklója, felugrik és véres a szeme. Már a küzdeni akarástól. Ha még idővel okosabb lesz, meg jól osztja be az erejét, na, akkortól kell remegnie a kapusoknak. A magyarság meg feszítheti a mellkasát a büszkeségtől, a sikerektől. Most még szabad ünnepelni, mert feltűnt egy pár csikó, akikkel számolni lehet a jövőben! A majdnem meglepetés első rész után helyreállt az élet rendje. A magyar csapat bukásához a sok hibás támadás vezetett, ez kívülállóknak is feltűnhetett. Hiányzott az átütőerő, a hatékonyság, pontosság, kiismerhetővé, lassúvá vált a rohamozás, ehhez jött a szűkös kapusteljesítmény, így aztán összeállt a zajos vereség.

Kicsit feszítő volt a majdnem tíz, de sikerült megúszni ezt a demoralizáló, perzselő csúfságot maga után hagyó eredményt.  A spanyolok ellen sem lesz idő szuszogni, ők is bitang erősek. Kérdés, hogy a csehek elleni sorsdöntő partira mi marad a zsákban?