Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kovac visszatért Frankfurtba

Érdekes kis összecsapás volt a Bundesliga idei záró fordulójában a Frankfurt-Bayern összecsapás. Májusban Niko Kovác tréner a hesseniekkel a klub újkori történetének legfényesebb lapját írta meg, és pont a bajorok elleni Német Kupa győzelemmel örökre mosolyt fakasztott a frankfurtiak arcára!

Azzal a referenciával egyben bejelölte magát a müncheni várólistára, onnan ráugrott a főedzői státuszra! Különben tényleg Kovac volt az, aki erős, karakteres csapattá formázta a fekete mezeseket, addig csak a hang volt a csapat, ide-oda kóvályogtak, lógtak a semmiben, sőt a közelmúltban megmártóztak a másodosztály kőkemény irtózatában!


Ez legalább annyira veszett hely, mint az angol, az összesmindenki széttiporva felfelé igyekszik, a frissen kiesettek meg még jobban rágörcsölnek, hiszen jól tudják milyen a felső osztály!

Miután a zajos sikert kikeltető Kovac átlépett Münchenbe, nem esett össze a hazai csapat, szépen játszottak idén is. Utoljára jött a Bayern, ettől még jobban ráfeszültek a háziak a sikerre, Fredi Bobic frankfurti fő hallja kend simán lehárompontozta a csörtét, persze a maguk javára. Látta a zűrzavart, arra gondolt ez pont jól jön neki, és különben is remek formában labdáztak! Jó is volt a szombat este okosban, finom játszatta Adi Hütter osztrák tréner az embereit, fincsi volt a mutatvány, csak az a fránya gól hiányzott pokolian! Erre persze mi történt? A kidobástól megriadt Szörnyeteg Franckúgy összeszedte magát a végére, leeset állal figyelték a franciát, és azt kérdezgették: ő eddig hol a vérben volt? Szóval Ribery szórt két gólt, úgy, hogy a csak szerényen birtokolták a labdát, hátul továbbra is hajmeresztő cuccot cipeltek aBayernes védők, még is ők győztek! 

Érdekes volt látni, ahogyan a híres, hórihorgas Manuel Grafe játékvezető  kezelte a hőbörgő bajor arcokat. Az amúgy civilben sporttudós spori elképesztő nyugalommal és eleganciával söpörte le magáról a bosszúért fröcsögő vendég idegeseket, Alcantara szeme majdnem kiugrott, úgy üvöltözött a bíróval, semmi. Aztán egy idő után belátták, hogy jobb a játékkal törődniük. Nyertek is a bajorok!