Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Klopp nélkül is dörömbölnek!

Bámulatos, amit a Borussia Dormund-nál végeznek! Jürgen Kloppal, a korábbi edzővel feliratkoztak az európai nagymenők közé, de előtte a Bundesligában sorozták meg a mezőnyt az iszonyatosan gyors, és főképpen gólerős játékukkal. Klopp lelépett, a kultusza kicsit lepihent Germániában.

 Igaz, amikor a Liverpool-al hazament, furcsa volt mindenkinek. Jött Thomas Tuchel, az új szellemű edzői generáció zászlósa. Már Mainz-ban is fényesre tapsikolták a nézők a tenyerüket, aztán szabira ment! Akkor nem értette senki, hogy miért, de utána mindenki tudta az okosságot. Dortmundban már eleve félelmetes a 80 ezres szurkolói létszám hát még az elvárás  BVB fanoktól, megszórva egy kis utálattal vegyes kárörömmel a Schalke és Bayern rajongóktól. Szóval ennél jobb hely is létezik a Földön!


 

Idén összejöttek a Real-al a BL-ben. Zidan mágiáját emlegették előjátékban, meg a kavarodását CR-el. Igazából a kicsikből, jó nem kicsikből, de ismeretlenekből álló sárga-feketékkel nem is törődtek csak hivatalból. Aztán a 90 perc maga volt az ámulat. A vérpofispanyolok elég gyakran csak loholtak a zergék után, annak ellenére, hogy ezen a meccsen ők vezettek. De a fiatalok nem omlottak össze, bekavartak a Real nyugájába. Dembelé 19, Weigl 21, Mor 19, Gueirerro 23 éves. Kik ezek a csírák?  Honnan veszik elő őket? Ki figyel fel rájuk? Miért nem igazolnak olyat, aki egykoron a Real-ban is megfordult, de sem maradt utána?

Amúgy  Dortmundnál szinte minden szezon ugyan úgy indul. Eladják a kész játékosokat, az edző meg rohanhat megint alulról építkezni! Idén Mikhtarjan, Hummels el, korábban Götze, hogy csak a híresek essenek be a sorba.  De Tuchel ezt bírja, a vezetőség meg adja neki a lehetőséget! Az ott maradt legények meg élnek a helyzettel és megcibáznak mindenkit. Most éppen a Real Madridot, ezt a kevélyen gőgös formációt. Persze a kivagyiságra minden oka megvan a spanyoloknak, de nem rossz érzés belekapni Ramos hipszter karmájába. Jó, nem nyertek a németek, de nem is kaptak ki. Felemelkedtek,

Szép meló volt, élvezet volt látni a Borussia Dortmund ficánkolását.