Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Kezdünk kinézni valahogy, lassan itt volt az ideje!

Az már elég jó, hogy nem lett mínusz 14! Sőt annyira jó, hogy inkább plusz három gólos előny maradt a vége, közben még volt kilenc gólos a differencia, ide!

Az amúgy is rettenetes nagy arcú dán kézilabdás férfiak a csütörtöki mészárlás után még pár méterrel megnövelték cseppet sem kicsi egójukat, és hát ide tartozik, hogy a magyar fiúk is bőven beletettek abba, hogy Hamlet gyerekei mosolygósan jöjjenek fel a második felkészülési mérkőzésre.


A 14 gólos égés után idehaza maradt a jajgatás, a siránkozás: mi lesz ebből a vb-n, ha már most ilyenek? Az első meccs tényleg egy atomkatasztrófa volt: értékelhetetlen védekezés, nulla kapusteljesítmény, a túloldalon az amúgy is roppant idegesítő gólmacska Landin meg élete meccsét hozta le, jobban mondva a magyar támadók dobták szét a testét! Nézni is kegyetlen volt a szétverést, hát még benne lenni és utána megbeszélni, hogy mi a rák volt ez az egész? A vasárnapi, immáron második előkészület várakozása inkább a sajnálkozással indult, a jól beégett penetrából kiindulva, aztán nicsak! Egészen más lett ez a csapat! Szinte minden sikerült, olyan védekezést mutatott a csapat, mint amilyet legkeményebb személyi testőrök dolgoznak ki. A dánok amúgy azt hitték, hogy nincs itt semmi baj, úgy is az lesz a vége, hogy leverjük ezeket a szegény párákat, csak zajongjon nyugodtan az egyen közönség azzal a marha csattogós valamivel, és itt a vége, fuss el véle! Aztán közben meg dehogy! Jól kaptak a búrájukra, príma volt a magyar csapat, főként az első menetben! Szigorúan tartották a támadókat, cserébe pedig pazar gólokkal húztak el! Parádés kapus meló, keményen tartott záróra, remek befejezésű lerohanások, a két kerek fejű dán kapus csak pislogott, nulla mutató a nevük alatt! A magyarok szépen tartották magukat, egyszer még a szégyenteljes kilences difit is bemutatták, erre a vendéglátók beleerősítettek, feljöttek, de hiába. A legfontosabb: jól látszott a magyar csapat!

Felkészülési mérkőzésen: Dánia-Magyarország  25-28