Szilágyi László
Szilágyi László

Kevin Debrecenből

Intelligens, angolul is beszél, gólokat rúg és még nyilatkozni is tud. Ugye nem rontják el...?!

Ha valaki le akar számolni a magyar futballistákra vonatkozó sztereotípiákkal, akkor javaslom, csörgesse meg Varga Kevint. A 21 éves debreceni futballista az eddigi öt NB I-es meccsén három gólt szerzett, de nem ezzel vett le a lábamról. Ettől még simán lehetne suttyó, idióta. Varga nem az, sőt, meglepően intelligens, szerény és alázatos. Mintha nem is a magyar futball terméke lenne.


 

Varga Kevin bő szókinccsel, igényesen fogalmaz, bevallottan a Loki érdekeit helyezi a sajátjai elé, mindenben megfogadja Herczeg András vezetőedző tanácsait, sőt, mi több, angolul alapfokon beszél. A mai, reális énképpel nem rendelkező, személyiségzavaros futballisták és futballista-palánták között Varga Kevin az üdítő kivétel. Azt mondják, hiába feszül meg egy-egy kollégiumi nevelő, utánpótlásedző, pedagógus, ha a gyerek nem akarja, akkor megette a fene, úgysem lesz belőle semmi. A felelősség, a döntés mindig a labdarúgóé.

Éppen ezt mondta Vörösbaranyi József, igaz, Dzsudzsák Balázs menedzselése kapcsán. Emlékszem, a ferihegyi reptéren találkoztam a játékosügynökkel, amikor hazatért Törökországból, miután sikeresen ütötte nyélbe Dzsudzsák eladását a török kiscsapathoz. A felelősség tehát a játékosé, s ha ezt a leggazdagabb magyar játékos ügynöke jelentette ki, akkor tekintsük mi is alapvetésnek. A logika mentén továbbszőve a gondolatot, Varga Kevin felelőssége, hogy mire viszi. A tehetség, az intelligencia és a motiváció mindenesetre megvan a fiatalemberben. Csak remélni merem, hogy mindez nem változik, és befutja azt a pályát, amit szeretne. Ő a Bundesligát célozta meg, és ha kitart a lendülete, nem roppan össze a felelősség súlya alatt, akkor előbb-utóbb ott találja magát a német bajnokságban. Én nagyon szurkolok a fiúnak, hogy valóra váltsa az álmát. Hajrá, Kevin!