Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Jöjjenek végre a fiatalok!

Ez elég jót szólt! Vladan Matics megmondta a frankót, és ez azért jó, mert végre valaki kibeszélte a magyar kézilabda hibáit! Az más kérdés, hogy egy kicsit saját magát is nyakon öntötte, hiszen olyan hibákat írt fel, amiben ő, és edző kollégája, jobban mondva szövetségi kapitány társa is bőven benne van!

Túlsúlyos fickókról beszélt, akiknek nincs kondíciója, gyenge taktikáról, meg nem értésről. Igaz számukrán a közös felkészülésre idő kevés jutott, ez sem úgy állt össze, ahogyan azt ők akarták, ebben igaza van.


Az elvárás elviselhetetlen nyomása is szerepet játszott, így a főnök. Ha viszont valaki bemondta volna, hogy már pedig itt generáció váltás fog bekövetkezni, talán nyugodtabb lett volna a köz, valószínűleg értékelik a befektetést, nem hőbörögnek az emberek. A vb döntős dánok, norvégok is hasonló utat jártak be, aztán mi lett belőlük! Évek óta őket rettegi a világ, embereik durván feltöltötték Európa erős bajnokságait, külföldi élcsapatoknál játszanak, és igen, játszanak! Nem csak azért igazolták őket, hogy a kispadot melegítsék! Bőven használják az összest, a klubedzők bátran nyúlnak a fiatalokhoz, igaz az elején csak perceket kapnak, ebből merítenek tapasztalatot, motiváltakká válnak, hiszen komolyan veszik és nem csak afféle statisztikai kelléknek tartják őket. A dánok évekig csak nézelődtek, úgy próbáltak túllépni a sikertelenségen, hogy hagyták a vezetőket nyugodtan dolgozni. A norvég szövetségi kapitány negyedik éve irányít, nincs kapkodás, az állandóság adja a biztonságot, a szövetségben látták a következetességet, érezték a logikát, nyugiban voltak! Mindeközben a magyar válogatott élén tornáról tornára változott a szövetségi kapitány személye, akik persze nem mindig voltak magyar szakemberek. Mindeközben szórják a szennyet az utánpótlásra, ahol pedig szépen jönnek az eredmények, nem úgy a fiatalok a felnőtt keretbe. A klubok inkább vesznek szerbet, szlovákot, szlovént, attól függ, kinek mi az érdeke. Egyébként, ha a külföldiek annyira jóljátszanának, példát mutatnának, kicsit érthető lenne a szerepük.  Sokszor viszont csak a fiatalokat szorítják ki a kezdőből!