Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Inkább önvizsgálatot kéne talán tartani

Dr. Bartha klubelnök alapvetően nem a legszerencsésebb pillanatban moccant rá a Mindennapi Betevő kézilabdával foglalkozó írására. A végtelenül kínos 15. hely után a csend és az önvizsgálat hasznosabb lett volna, mint sem harcba szállni az újságíróval, aki kétségbeesetten elemezte mi a frász folyik a magyar kézilabdában!

Amit hajbókolva a világ egyik legerősebb bajnokságának becéznek!  Ez pedig így nem igaz! Az viszont bőven igaz, hogy a világ egyik legbiztosabb kifizetőhelye lett mind a női, mind pedig a hazai férfi liga! De ez még nem a játékerőt mutatja! Talán csak azt, hogy az ide hömpölygő szerencsesütik tele szájjal üzennek haza: nézzétek, mennyire dagadtan virít a számlám! Amit Bartha doktor, a világ egyik, ha nem a leggazdagabb klubjának elnöke reagált a kritikus cikkre, első indulatból még tökös kis lerohanásnak tűnik!


 

Aztán kicsit jobban belefordulva a nyílt levélbe, egyszer csak ott a hőha, a nagy befékezés! Bartha vezetőjátékosról játékosra járva elemezte, hogy szó sincs arról, hogy az Audi ETO-s zsoldos sereg miatt mászott volna a 15. helyre a nemzeti női csapat! Szépen felsorolja, a magyar játékosok közül ki mennyi időt töltött klubjában, a magyar bajnokságban! Igaz, Janurik meg Bíró kapus nemzetközi meccseken szerepelt, az Érd éppen most esett ki, nem kis melóval, 10 gólos előnyről, 11-et kapva!

Mindketten jól védtek, de nem volta vezérek! Azzal falazza le a témát a győri vezér, hogy példát mutathatnak a külföldiek a fiataloknak! Igen, abban, hogyan kell labdás hálót cipelni, BL szinten! Mert nyilván egy klubvezető, edző - ő meg aztán pláne nem - sem kockázatja a BL-ben, éles pillanatban a 17 éves Pál Tamara játékát. A Békéscsaba vagy az MTK ellen oké, játszhat a kicsi, egyben teljesítve a szövetségi elvárást. Ezzel szemben persze Groot meg a manöken Mörk a súlyos nemzetközi derbiken tolja, nyilván a nem kevés pénzéért megdolgozva! Aztán hazamegy, boldog, világbajnok, Európa bajnok, olimpiai bajnok!

A válasz író nem sok ETO-s játékost mutatott! Görbicz, aztán vége!