Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Hogy lesz ebből Olimpia?

Méretéhez és jelentőséghez képest villámgyorsan elvesztette a nézői tendert a magyar férfi kézilabda válogatott felkészülési mérkőzése az angol labdarúgó bajnokság csúcs ragadózóinak találkozójával szemben.

Szűk harminc perc játék elég volt az érdeklődés minimális lehetőségének kioltásához a dánok elleni felkészülési összejövetelen.


Csúnyán kiütközött, hogy ki hol és milyen minőségben kézilabdázik a bajnokságokban. A dánoktól szinte mindenki otthon játszik vagy külföldön, és nem kispadozik, hanem kezdő és élesben tolja a meccseket. Nagyon durva volt, amikor az egyik dán kese hajú némi toporgás után, hat méter magasból dobta át a lanyha magyar védelmet. Sorozatban. Az itthon csak jobbára mellék és nem főszereplők szépen leégtek! Egy nagy torna előtt 14 góllal kiszenvedni még rengeteg munkát kér. Az idő viszont rövid, jövő héten indul a vb.

A magyar férfi kézisek buktak, a Manchester City –LiverpoolPL szuperság viszont nagyot ment. Elképesztő tempóban vágtattak a játékosok, egy perc megállás nem volt. Némi gondolkodást azt kért, vajon az ős City fanok, akik a múltban hosszan, tiszta szívből szenvedtek a csapattal a döglött, csak nélkülöző hétköznapokon, hogy értékelik a mostani felfújt szurkolók jelenlétét, harcos kiállását? A divat drukkerek eltakarhatják a múlt olykor dicstelen pillanatait, amikor nem hogy szép jövő, de még csapat is alig volt. A pénzről meg nem is beszélve! Szóval kemény lehet az régi támogatóknak. A győzelem a Manchesteré lett, páran a vendégek közül cserbenhagyták csapatukat. Az még igaz, hogy két piszok jó kapus mozgott a ketrec előtt, hatalmasat játszott Alisson és Ederson. Pedig hát a brazilok nem a jó kapusaikról híresek, erre most itt volt egyből kettő.  Félelmetes volt látni Virgil van Dijk nagyvonalú mozgását a Pool védelmének közepén, kár, hogy a Real Madridos Ramossal folyamatosan ugató DejanLovren nagyon lehúzta a csapatot. A City szépen kitörölte a pályáról Szalaht, Firminhó a gólján kívül nem sok vizet zavart. Akárcsak Sane. Viszont ő szerezte az utolsó gólt.

Amivel nyert a City a Liverpool ellen.