Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Henry éppen munkát keres

Csöndben, sunyi módon éppen csak beslisszant a köz agyába, Thiery Henry-t kivezették az AS Monaco elejéről! Hű, pedig mekkora durranás volt az érkezése!

Szegény Leonardo Jardim edző, aki életet vert Ribolovjev atyuska látvány egyesületébe, hiába melózott olyan látványosan az elmúlt években, - még a BL-ben is virítottak – az idei csotrogány szereplés miatt kényszerből elhagyta a francia csapatot.


Hirtelen érkezett Henry, aki tényleg nagy márka a világban. Játékosoként is elég príma kis eredményeket hozott, imádták az Arsenal mezébej, megvesztek érte az angol népek, megcsinálta a nagy frankót, bajnoki aranyat hozott az évek óta tartó sikertelenség miatt depis klubba, ragyogott a Highbury. Utána kirándulás Barcelonába, hasonlóan frenetikus sikerrel, Eb arany, majdnem Aranylabda, fény, pompa, csillogás, Amerika az egész élete. Hoppá, egyszer csúnyán becsajozott, elég látványos volt a bukása, abból is kijött, majd a belga válogatott mellett tűnt fel, hogy csudába, azt ne firtassa senki! Lukaku és bandája egytől egyig ámulattal beszéltek a franciáról, mekkora mágus, gyönyörűen értette a játékosok nyelvét, zabálták a szakértelmét! Tényleg nagyon benne volt a válogatott életének fősodrában, talán miatta is szakított olyat az orosz vb-n a belga csapat, még most is a csodájára járnak! A mese folytatódott. A nemzeti csapatos, elég jól sikerült kirándulás után már nagyon viszketett Henry tenyere, egy kis önálló munkát kívánt, ajánlgatta magát, hírbe hozták még az Arsenallal is, de abból nem lett semmi, így utólag kiderült, jobb is! Az a kabát túl nagy lett volna neki. Éppen kapóra jött a Monaco hívása, ő onnan indult, ennél tökéletesebb antré nem is kell, szuper az összejövetel, allez, allez! Gyorsan kiderült: még sem annyi az annyi, a csapat nem állt talpra Henry-val sem, a süllyedés a második liga irányába egyre jobban körvonalazódik, még Cesc Fabregas érkezése sem dobta fel a Monacot, hogy elinduljanak előre. Tökre váratlanul becsapódott a közlemény: már nem Thierry Henry irányítja a hercegség csapatát, elindították más lehetőség irányába!