Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Forró nyarunk lesz így a VB-selejtezőn!

Címkék:
Boldogult nagybácsimat egyszer már megidéztem ezen az oldalon a Rudolf lova, szomjúság kettősségben. A következő okosságot is tőle hallottam: „Bajnak, sz@rnak nincs gazdája!”

Nahát, ez hirtelen aktuálisan élessé akkor vált, amikor a férfi kézilabda válogatott edzője, Ljubomir Vranjes visszahajigálta a másik oldalra!


 

A messziről jött, dupla állást találó tréner most ott tart megnyilvánulásaiban, hogy ő bizony képtelen úgy alkotni, ha azzal megy el az energiája, mert fizikailag kell felépítenie a válogatottba meghívottakat. Ebben a megállapításban csak annyi a rossz szöveg, hogy a csúfos emlékű, az Eb tornáról a leggyorsabban hazautazó válogatott címet magával ragadó magyar csapatban csak és majdnem kizárólag a Telekom Veszprém harcosai mozogtak.

A 18 fős keretből 8 a saját embere. Akiket a nyár eleje óta ő készített fel, ezek szerint igen gyenge színvonalon! Tüsszög Vranjes: kevés, amit a magyaroktól látott! Akkor miért csak két héttel az Eb előtt rántotta össze a csapatot? Szeptembertől decemberig miért nem szedte csokorba őket, aztán ha hibás valami gyerünk kijavítani!

Ja, mert nincs ideje? Két seggel egy lovat nehéz megülni, jebem! Vranjes kikakukkolta: nem megy sehová meccset nézni, mert nincs sehol tehetséges fiatal! Honnan tudja?  Látott már bármilyen korosztályos válogatottat? Ismeri az ottani edzőket? Akiket leglustább esetben is egy telefonhívással kifaggathatna, ki alkalmas, mit kell róluk tudni vagy valami! A szövetségi edző is büszke lenne, ha tanítványáról sasolná őt a nagyok feje, a játékos meg egyenesen elolvadna és talán jobban hajtana. A legenda szerint Rasmussen tök véletlenül látta meg Háfra Noémit, most meg őt tolja maga elé: lám-lám, talált ő egy fiatalt!

A másik súlyos tény: nem hogy bármilyen felnőtt szövetségi kaptányt nem látni korosztályos válogatott meccseken, de a rém elfoglalt, viszont szépen kaszáló klubedzőket sem eszi oda a fene megnézni saját gyerekeiket – tisztelet a kivételnek! Senki nem kíváncsi rájuk! A legnagyobb baj az, hogy rengeteg a pénz Magyarországon a kézilabda fedőnevű játékban! Ha nem lenne benne ennyi, ide biztosan nem kérődznének csak úgy a mindent megmondó idegen okosok!