Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Fordítsuk már vissza azt a lovat!

Nagyon nagy malmozók ezek a ránk szakadt német labdarúgó edzők! Lubickolnak a pénzzel kitűnően feltöltött medencében, igazából semmi követelmény nincs velük szemben. Bírálnak, kioktatnak, dühöngenek, kitérnek a válasz elől, másra tolják a hibáikat, majd a kasszához fordulnak!

Ha valaki a bukdácsolás miatt még is kérdőre vonja őket, azonnal visszaszúrnak mindenféle okossággal, ami persze az ő igazukat bizonyítja! Előkelő idegenként páváskodnak közöttünk, egy magyar szót nem képesek a homlokuk mögé erőszakolni, miközben ha valaki Germániába beteszi a lábát munkaügyben, az első nekiszegezés a nyelvtudásra megy!  A kivándorló addig semmit sem mozdul, előre vagy inkább hazakujtorog méltatlankodva. De különben ez nem új cucc, ez a nyelvészkedés!


 

A világ összes országában hasonló a jelenség, soha nem az érkező mondja meg a frankót anyanyelvén, hanem igyekszik az adott ország nyelvismeretével elfogadtatni magát, és nem arrogánsan utasítgatja a helyieket!  Az idegenbeli életben nem lehet azt a luxust erőltetni, hogy tolmácsokat hordoznak maguk előtt, akik aztán egészen mást adnak elő, mint amit kimondták! Ha pedig végképpen remeg az edzők talpa alatt a talaj, hazaszólnak a haveroknak, íratnak magukról egy hamisságoktól hemzsegő promóciós cikket, kicsit befenyítve a magyar klubvezetőket, végül fenyegetően vissza ülnek a meleg vizes dagonyába.

Most Bernd Storck, szerencsére már csak volt magyar szövetségi kapitány vett ki egy kis fizetett részt a futball bizniszből. Nyugi, egyelőre csak hírértékben! Valaki, valahol Németországban megírta, ő lehet a Köln csapatának megmentője.  Azóta klikkelnek is rendesen az oldalra. Hát persze, ha másra nem is, de erre különösen jó volt Storck magyar kapitánysága! Ilyen remek pedigrével senki nem áll sorba az FC Köln edzői státuszáért! Ez az ember súlyos homlokráncolással jelezheti, határozott felfelé nézéssel, hogy ő bizony ott volt csapatával az Eb-n. Bernd Storck. Azt már csak a rosszak jegyzik meg róla, nem volt nagy kunszt, az már annál inkább, hogyan sikerült kiherélni a magyar nemzetit az andorrai full amatőr bandának!  

Ha további kínokat akar magának az 1. FC Köln, csak tessék, vigyék a szürke embert!

Aztán a németeknek hablatyolhat, hogy így milyen gyengék, meg úgy milyen bénák!