Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Fekete hétfő

Eddig csak a fekete péntek elsöprő erejéről lehetett hallani. Idehaza csak a szoftos változat futott, míg az ötletadó, sőt névadó felhajtás Amerikában egészen másképp fut le az a nap. Ott nem szerénykednek a portékával, kipakolnak mindent a redukált árak közé, idehaza meg csak okosban pötyög a rohamra való áru.

Az újévben a feketeség nem csak a kereskedelemre, meg a péntekre értendő! Az amerikai fociban is döbbenetes erővel mozgott a pusztítás, befeketedett a hétfő jó pár fejesnek! Ekkorra, mármint az újév elejére eldőlt, ki maradhat versenyben a Vincent Lombardi trófeáért, vagy legalább is ki maradhat azon az útón, amelyen megnyerhető a trófea.


 

Erős volt a fekete hétfő, rengeteg eredménytelen főedzőt, de még egy igazgatót is lapátra tettek! Gyorsan zajlik az élet, Amcsiban nincs uram-bátyámozás, ha kiestél a csapatoddal vagy szörnyű volt a mutatód, valószínűleg rosszul dolgoztál, próbálkozz máshol, talán ott sikeres lehetsz. Nincs nagyon puncsolás, off! John Fox, Jim Caldwell, Chuck Pagano, Jack Del Rio, Mike McCoy, Chip Kelly és egy általános igazgató, Trent Baalke vált szabaddá.

Ez az NFL amúgy is egy felettébb huncut világ! Márk barátom mesélte, az NFL-be egyszer betoppant a WADA-s kommandó. Ők azok, akik fáradhatatlanul, de hiába üldözik a doppingolókat. Elkezdtek mozogni a csapatoknál, aztán szóltak nekik, hogy legközelebb akkor jöjjenek, ha hívják őket! Nem véletlenül akkora szép nagydarab izomhegyek a falemberek bármelyik klubnál!

Friss élmény: az egyik fiatal, nagyon tehetséges magyar futballistanő lehetőséget kapott Amerikában tanulni és focizni! Frankón sikerült a beilleszkedés, annak ellenére, hogy a jenkiknél a női foci nem a”gyere már le focizni egy kicsit, jó a társaság meg minden” ígéretével, nyavalygásával kóvályog. A sportág erejének bizonyítéka a tudatosság, meg az a pár vb arany, amit az USA mezes nők eddig összenyertek! A fiatal magyar lány az Indiana egyetemen találkozott pár amerikai focistával. Még most is azon gondolkodik, ezeket a gigantikus gólemeket hol gyártották és egyáltalán milyen anya szülte őket?