Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ezt feldolgozni hideg fejjel szinte lehetetlen

Szegény horvát ördögök, tényleg azt hitték, hogy majd jól befújják nekik a büntetőt, egy olyan esetnél, amikor akár szemrebbenés nélkül is az ellenkező irányba ítélhetnek.

Kicsit lehet vitatkozni meg üvöltözni, ha akkor nem adja meg a bíró, többé soha! Ha bejön a horvátoknak az ítélet, a németek kapaszkodhattak volna tovább, ez pedig egyáltalán nem az ő sikerüket hozta volna!


A horvátok szépen feljöttek, kemény melóval magukhoz húzták az irányítást, sőt vezettek is! Na,akkor kellett volna még jobban megcsapni a germánokat, nem pedig a végére hagyni a döntést! Ha viszont nyernek a horvátok, kicsit odalett volna a vb hangulata. A helyiek eddig bizonyítottak, szépre kiabálták a tornát, ha nincsenek benne a legjobbak között, unottá redukálódik a torna, nyomasztóan csöndesre vált a parti. Meg különben is a németek óriási nagy felhajtó erő a világ kézilabdájában, ha valaki ott játszik elég nagy megbecsülést kap, ha pedig eligazol onnan, az összes edző hanyatt esik a Bundesliga referenciától. Erős bajnokság, rengeteg idegenlégiós, telt házas meccsek, kiemelkedő érdeklődés, tényleg nagyon ott vannak a csúcson, rájuk nem csak udvariasságból mondják, hogy nívós az erőfelmérő. Híres vagy nem híres, majd később azzá váló trénerek osztják az okosságot. Amúgy meg ez a vb irtózatosan sokba került, az nagy hibazóna lenne, ha nincs a végén legalább az egyik rendező ország válogatottja. 

Tulajdonképpen igazat ad a horvátoknak mindenki, még az is lehet, hogy később a játékvezetők is belátják a rossz döntésüket! Az viszont tisztára igaz, hogy a német szélső védekezésben jól beadta a belemenést a bíró szájába, Oscar díjasan alakította formáját, csak a sokadik kockázás után lehetett tisztán kijelenteni, hogy akár más az ítélet! Akkor lett volna az igazi botrány, így csak szegény horvátok füstölögnek. Számukra a legrosszabb az egészben nem a mérkőzés utáni pillanatok feszültsége, hanem a másnapi ébredés, a lehetőség feldolgozása hűvös fejjel. Az lesz a kemény, nem a kád széle!