Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ezek után ki menti meg a Unitedet?

Bőven lehetne sorolni, mekkora életérzés volt a keddi nap szupernova-robbanás! A pillanathoz kötelező hasonlat példák: ablakos tótnak a hanyatt esés, lufi árusnak a jégeső és más ehhez hasonlatos bölcsességek sem tudják visszaadni hivatalosan és érzelemdúsan, ami Jose Mourinhoval történt!

Szóval a portugál arcot csúnyán és mindenféle előjáték, felvezetés, csöndes cicegés nélkül kidobták a Manchester United elejéről. Szó sem volt ilyesmiről, a portugál a Liverpool ellen csúnyán elbukott, igazából csapatának utolsó, utolsó, utolsó megkapaszkodás után sem perdült ki a közvélemény elé annak lehetősége, hogy esetleg ebből zűr lehet.


Mourinho eddig mindent megúszott, egyenletesen magyarázta, tulajdonképpen semmit nem tehet, az egész úgy rossz, ahogy van, pocsék a játékos keret, ócska a bírói testület, a klubvezetés nem támogatja őt a keret megerősítésében, a pálya förtelmes, az időjárás elviselhetetlen! Az egészben az egyedüli jó maga Jose Mourinho, és különben meg a táblázat is rossz, mert ő három bajnoksÁgota nyert, meg BL-t, tehát durva optikai csalódás, hogy az angol bajnokságban a semmit nem érő helyezést foglalják el, rossz a szeme mindenkinek, a MU az első! Csak most ez még nem jön át!
Aztán a nagy durranás, amire persze az egész világ tátott szájjal rácsodálkozott, maga az esemény. Vége a feszkónak, nincs már aki szítsa a külső, belső viszályt! Az elöljáróság megelégelte a bukdácsolást, a semmi nagyon gazdagon megfizetését! Elkopott a srác, csak erőlködött, egyszer csak betelt a pohár. Különben a nagy csapatoknál kísérteties a hasonlóság: a Real Madridnál Zidane megalkotta a legendát, behúzta az összes fényes címet, elment, azóta a vergődés! Jupp Heynckes a Bayern Münchennel triplázott, utána maradt a sötétség, soha nem látott kilátástalanság, hatalmas feszültség, hullámvasutazás!! A Manchester Unitednél Alex Ferguson óta drámai a helyzet! Edző jött, kirúgták, megint érkezett egy egészen márkás név, beégett, offolás. Vörös Orr főnök óta szánalmas pénzkidobás az egész.
Mourinho el, a kérdés viszont marad: ki érkezhet még?