Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez így nagyon meleg lesz

Erre mondják azt, hogy becsapott a mennykő! Még egy cifrát is káromkodnak hozzá, kifejezve az idegesség magas állapotát, amire aztán jogosan dobná rá a piros riasztást a Szolgálat, ha mondjuk, ezt kérné a Szövetség! A horvátországi férfi kézilabda Eb-n a csehek megcsinálták a királyságot! Leverték a nagy arcú dánokat, az olimpia címvédőt!

A csehek! Akiknél Jicha hiányában nagyjából olyan szintű a férfi kézilabda, mint Kanadában a Szatyorkutyák Farokcsóváló Nemzeti Ligája! Pont annyi!  A cseh kézilabda! Nem a Csehszlovák, csak a Cseh! A régi, Gustav Husak-os csapatban legalább volt pár kósza magyar mentségként, de különben csupa rozsda az egész!


Erre a csapatra, az esélyre hivatkozva nyugtatott a komplett szövetségi vezérkar, a közvélemény pedig a hétfői „majdnem elcsípett spanyol csapatos” vereség óta ezt a felmentő, továbblökő meccset várta! Hogy majd ott, a cseheknek megmutatják ezek a jó fiúk, hogy csak képesek ők normálisan kézilabdázni, nem csak 14 eladott labdával pocsékolni! Amikor majd ha minden bukó, akkor pont jól jönnek a csehek, akiket szépen szétver a nemzeti színi tanoda, sima az út a középdöntőbe! Akkor már oké az egész, jöhet az elnöki hatmeccses terv maradékának végrehajtása! Ezzel a cseh sikerrel egy kicsit szerényebbre váltott minden!

A csehekről még 10 sör után sem gondolta senki sem, hogy legyőzik a Hanseneket! Mégis eggyel jobbak voltak! Fantasztikusan játszottak, semmi hókuszpók, idegen nyelven hadováló, kriksz-krakszoló külföldi szövetségi kapitány, a vezetőjük saját nyelvükön osztotta a taktikát, amit a cseh népek jól meg értettek. Látszott a játékosok szemén a csillogás! Nem csak bólogattak, mint gumi tacskó kutya az autó kalaptartóján! A 38 éves kapusuk, Martin Galia a csillagot is kivédte, támadásban meg jól megszórták az amúgy tényleg parádézó Landin-t!

Szóval ez a szerdai, előre, látatlanban könnyű kis csacsogásnak ítélt cseh meccs maga lesz a szenvedés. A magyarok ellenfele kényelmesen várhat, nekik egy a fontos: négy góllal ne kapjanak ki, aztán mehetnek tovább!

Ettől aztán az amúgy is szenvedős magyar válogatott játékosain a teher!