Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ez az utóbbi 20 év legnagyobb szégyene!

Azt azért nagyon megnézném, amikor Yvett Broch visszatér a győri öltözőbe és megkérdezi Bódit, na nem a Magdit, hanem a Bernadettet, hogy figyu, ilyen a mi érmünk, hol a tiétek? A kézilabdában hosszú évekig nevetség tárgya hollandok ismét karistoltak egy komolyat. Igaz nem a vb döntőben, mint 2 éve, de ahhoz képest, hogy jó pár éve a Mélyföldön azt sem tudták, hogy mi a rák a kézilabda, most meg az egyik meghatározó a válogatott a világ és Európa kézilabdájában, érthető, ha Bódi inkább elmegy gyúratni a langaléta beállós kérdése után!

A világ szégyene Magyarország 15. helyezése a németországi világbajnokságon!  Magyarországnak (!) sikerült  megelőzni  Paraguayt, Argentínát, Tunéziát meg Brazíliát. Alapból ez is komoly égés, de Dél-Amerikában nem játszik egy holland vagy norvég nő sem kőgazdag fizetésért! Pedig azt tartják a kézilabdában, a világ többi, ostoba részén, a magyar a Planéta legerősebb bajnoksága.


Közben meg dehogy, csupán a legnagyobb pénzes ládája, súlyos következményekkel a magyar nemzeti válogatottra. Kalapálhat Bartha Csaba, hogy nem tehet senki arról a nagymenők közül, hogy ennyire gyatra a válogatott, meg az utánpótlás, nem ez az eredő a mocsárhoz! Felejthetetlen tudás, hogy majdnem Kisvárdára igazolt a mosta francia vb győztes, a döntőbe amúgy elég csutka Lacrabere. 20 évvvel azután, hogy Laurencz László vezetésével kishíján megnyertük az aranyérmet Bécsújhelyen. 

Érdekes volt, hogy a franciák világbajnok csapatának edzője, Olivier Krumbholz anyanyelvén beszélt, a kor trendjével ellentétesen nem hadonászott filctollával a ragacsos tábláján! Különös volt, hogy a játékosok csillogó szemmel figyelték és értették a Mágus szavait! Nem kellett bolond tolmács, nem kellett angol tanfolyam, mégis aranyérmes lett a gall csapat! A döntőben jogosan bukott válogatott csapat izlandi születésű edzője meg teli torokból énekelte a norvég Himnuszt.

Az is tiszta gáz lesz, ahogyan a Siófok mától világbajnok légiósa Estella Nze Minko be és megmutatja az aranyérmét trénerének a kisebbik Rasmussen testvérnek. Akinek a testvérbátyja Kim, ha nem is ezért indult a vb-re a csapatával, de a 15. helynél többet is kihozhatott volna abból a bő nagy rezsiből, amit kikövetelt magának!