Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Erre tényleg megérte ennyit várni

Annyit emlegették már ezt a legendás napot, hogy idén kőkeményen ráfeküdtem a Boxing Day elnevezésű labdarúgó nyúzótornára!

Folyamatosan érkezett a hír mindenfelől, hogy ez mekkora egy nagy csapatás, tényleg megbolondul csak ezért a napért fél Anglia, a több évtizedes hagyomány, kőkemény meccsek, ezek a pudingevők nem hagyják abba! Elkezdett feldolgozni a Boxing Day, mint a Valentin Nap a hortobágyi juhásztól!


Jó, akkor hagyom magam elsodorni, és most már tényleg elkezdett érdekelni az angolok őrülete! Utána néztem, ez nem egy friss móka. Már a század forduló környékén is bőszen hajkurászták a lasztit a britek specialistái karácsony napján, mostanában inkább 26-án. Páran a közelmúltból azért kinyitották a szájukat, mondván ez egy nagy marhaság, pihentetni kellene a harcosokat, nem nyúzni a bőrüket még akkor is, amikor a fél világ halászlétől, beiglitől betépve hempereg saját testének péhá értékében! Ezek a csatakos lovak meg csak focáznak! Éles volt a 26-i kínálat, az igazi menő portéka a Manchester United hazai pályás próbája mutatkozott, pluszban a norvég mintás edző pulcsi, Ole Gunnar Solksjaer debütálásával. Ő érkezett a fáradt, kiégett Mourinho cseréjeként, az első dobása jól sikerült, idegenben virgonckodtak a zsibbadt harcosok, kiheverve, hogy a spéci egyes már nincs a közelükben. Pogba is normálisan nézet ki, nem virított a fején semmilyen harci csík, alázatosan tette a dolgát, a könnyű prédaként megjelölt, ám betyáros Huddersfield ellen. Amúgy az nagy nyomás ám, hogy hazai pályán kell kitömni a gyengébbnek ítélt partnert, pláne egy edzőcsere után, az első meccs lendületéből megereszkedve. Hiába a söprés terve a MU nem bírta felfeszíteni a vendégek széfjét, komoly gyötrelem után a szünetre szűk kis előny. Ettől meg vérszemet kaptak a vendégek, a pihenőből visszatérve kevés kellett volna, hogy vakítást szervezzenek Solksjaer mindig mosolygós tekintetébe. Elszúrták a ziccereiket, nekik viszont a kevés hazai helyzetből beesett még két gól. Szóval jó kis csata volt, tényleg jót szólt a Boxing Day. Ért annyit várni erre!