Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Ébresztő United!

Meggyőződésem volt, ha ezek ketten összeállnak a világot szétverik, annyira jók lesznek! Zlatanról a véleményemmel már többször, mit többször, rengetegszer összekülönböztem többféle hanggal a Messivel történő fölösleges összehasonlítósdiban! A kis adócsaló életében nem rúgott 20 méterről gólt, arról nem is beszélve, hogy erőből szinte soha. Fejjel egyszer szerzett gólt, akkor annyira megünnepelték a Bolhát, hogy majdnem bolygót neveztek el róla. Persze adómentesen!

Zlatan bezzeg, lőtt kis gól, bomba erőset, fejelt, csúszatott, oxizott, mellezett, ollózott a hálótól 35 méterre oldalról, becsúszva, csukafejessel, talpalva. nem is értem, hogy mi a kérdés a két játékos között. Az meg csak pláne, hogy a bosnyák férfi. Messi meg nem.


 

Na, ez a dacos, konok óriás állt össze a másik vitatott egyénnel, Jose Mourinhoval a Manchester United élén! Azt a csapatott vették munkába, amivel Hollandia legdölyfösebb pulykafejű embere, Gál van Lajos „sikeresen” kiírta magát a tavalyi bajnoki menetelésből. Bár azért Ze Mourinho-val voltak fenntartásaim, mert nem véletlenül rúgták ki a Chelsea-től. A kékeknél is megkergetett jó néhány arcot, mindenkibe beleverte a csúfot. Saját maga felelősségéről feledkezett meg jótékonyan. Meg különben is egy rossz fej. Az utóbbi időben úgy tűnt, mint ha kiégett volna belőle a mágikus spiritusz.

Mindegy is az előjáték, két forduló után a Premier League-ben pöpecül meneteltek, sokan azt hitték bejön a két főkefe munkája és kisöprik az összes bandát a bajnoki cím útjából. Aztán, nicsak, elfogyott a lendület, jöttek a kínos eredmények. Hápogás, a szokásos támadás visszaverés, de még türelem a manchesteri vezetés részéről. A portugálban kicsit túltengett a vehemencia,  megint nekiesett az egész brancsnak. Kapott Rooney is, pedig aztán ő tudja nem Wayne-nek való az a vidék!

Az angolok legutóbb a rettenetes hírű, Zarja Luganszk csapatával jöttek össze az Európa Ligában. Sikerült egy olyan penetráns 90 percet átütniük, hogy a szurkolók azon görcsöltek, megégnek-e a nagymenők haza pályán vagy esetleg nyernek. Nem volt könnyű menet, a jónevű senkik nem adták magukat, férfiasan harcoltak. Amúgy Fellaini-nek ki javasolta, hogy jól áll a piros hajszín? Ki volt a fodrásza? Ray Charles? Az, hogy milyen a hombár feje nem érdekelne senkit, ha jól ment volna a zsuga. De nagyon gáz volt az egész csapat. Nemcsak a darabos bibebubus!

Kár lenne, ha a manchesteriek kiállnának a bajnokságból. Rossz lenne látni őket nyitott szemmel álmodozni!