Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Csupa kérdés nem az NFL

Címkék:
Az erősen tényszerű valótlanság lenne, ha valaki bemondaná: az NFL-ben csak úgy össze-vissza történnek a dolgok! Ott egy moccanás nincs, amit nem terveznének meg, az edzők akkora táblákkal rohangálnak, sőt már majdnem a „Nagy indiánkönyv” nagyságú olvasmányt szorongatnak, lapozgatnak bőszen!

Távoli idegenként azon csodálkozom, hogy azok a nem szerény méretű agyemberek hogyan képesek megjegyezni azt a rengeteg taktikát? Amikor a többi, jóval lágyabb, lassabb sportjátékban is komoly kihívás az időkérés, a nem éppen Britannica enciklopédián felnőtt sportolóknak, akkor a bár egyetemi előéletet mutogató, de egyébként szerény képességű, cserébe 140 kilós falemberek hogy a rákban értenek meg egy szétvariált támadást?


 

A Philapelphia Eagles-Oakland Raiders NFL-mérkőzés erős kihívás volt az amerikai foci szerelmeseinek! Annyira bénák voltak a játékosok, hogy a kommentátorok szinte sírva kérték: ha lehetséges az órát valaki begyorsítani szíveskedjék, mondjuk a „Vissza a jövőbe” hatalmas időgép machinátora a Doki, magyar hangja Rajhona Ádám segítségével!

Elképesztő mekkora hibák zuhantak a gyepre! Rossz védekezés, lezsákolt irányítók, gyatra indítások. A védőfalak lukasságára az ementáli sajt volt a jellemző! Annyit borultak, estek, zuhantak a quarter backek, mint a bitcoin, a kripto valuta árfolyam az év végén! Erre jött még rengeteg rossz elkapás, de annyi, hogy sorozatban egymás hibáiból szerveztek örömünnepet a gladiátorok! Maguk az irányítók, Nick Foles és Derek Carr is egyformán benne voltak abban, hogy a negyedik negyedig pudvás 10-10- volt az állás! Ez pedig elég szotyi eredmény ebben a kategóriában!

A legnagyobb lúzer azonban egy Chris Long nevezetű óriás volt! Történt, hogy sikerült kibújnia védője szorításából, rárobbant a labda cipelőre, kirántotta a tojást a srác kezéből, majd ezután hatalmas módon elkezdte ünnepelni magát, mekkora császárságot vitt végbe! Csakhogy közben a ballon tovább pattogott, mert felkapták, ide-oda jutott, végül az ellenfélé lett! A srác meg hallgathatta a többiek savazását. Ami még rosszabb, Long édesapja, az élő NFL legenda, Howie helyszínen látta fia marhaságát!

Derek Long erősen, csupa nagybetűvelk beírta magát az NFL történelem könyvébe!