Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Cseppet sem lenne meglepő, ha Gyurcsó tavasszal itthon porosodna!

Azt hiszem éppen jókor szólalt meg Pinte Attila, a szilaj tekintetű, egykori Fradista ász, jelenleg a padlóról feltápászkodó Haladás második edzője. Nem számszakilag, hanem beosztásilag. Na, szóval nem ő a góré! Pinte menő fodbalista volt Szlovákiában, magyar nevével is ragyogóan haladt előre a tót fociban, megismerték, felemelkedett, aztán egyszer csak az Üllői úton termett!

Markáns egyéniség volt, szépen iparkodott a zöldeknél, ott is gyorsan magas tisztességet kapott. Két év után tovább, majd hazaindult Szlovákiába! Brauti kolléga a héten szépen megénekelte Pinte gondolatmenetét, igazat adva neki, erősen támogatva őt a gondolatiságában!


 

Csakhogy akad is egy kis akadékoskodni való! De még egy cseppet vissza Pinte dörgedelmeihez! Kiborítja, hogy szotyiárus külsejű futballisták keresnek minimalista energiával szép pénzt, belustulnak, motiválatlanok! A fiatalok inkább idehaza penészednek, gyávák és gyengék a kihívásokhoz! Nem olyanok, így Pinte, mint a szlovák fiatal hajtások. Mondjuk ő is vihette volna többre, neki is elég volt az FTC. Neki sem volt ugródeszka a magyar bajnokság, ha mégis nagyobb benne a spiritusz, még többre is vihette volna. De nem. Győr, Rimaszombat, Szenc, Dunaszerdahely, itt játszott. Egyik sem Napoli Hamsikkal, Internazionale Skirinárral, Kucka a Milan-nal,  Trabzonsporral. Pintétől kicsit köhögős a kritika, de közben meg szín igaz!

 A magyar foci kinevelt már annyi zsenit, akik csak 17-19 korukig látszottak, aztán összeomlás, menekülés a hazai pénzes helyekre! Sehol egy pillanatnyi kemény ellenállás, masszív bizonyítás, valami kis makacsság! Ha úgy adódott idegenből villámmal leléptek a könnyebb utat azonnal kiszimatolva, mondjuk a Gyirmót-Mezőkövesd-Szombathely-Paks menekülő platformhoz.

Nincs miért fölöslegesen küzdeniük, ezt már az indulás napján tudatosítják velük, hazajöhetnek! Miközben a szlovák, szerb, ghánai fiatal addig kapar külföldön, míg jobb nem lesz a sorsa! Nem pedig otthon simogatják a buksiját, hogy jaj, kicsikém csúnya bácsik munkára köteleztek! A legfrissebb sztori Gyurcsó Ádámé! Sietős távozás a Viditől, ahol valakivé lett a játékos, Lengyelországban kiemelkedés, magyar válogatottság, aztán durcázás, majd kirúgták onnan!

Cseppet sem lenne meglepő, ha Gyurcsó tavasszal itthon porosodna!