Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Csak azért nem lett halász, mert leér a lába a tengerben

4 csapatos utánpótlás kézilabda tornát rendeztek Balatonbogláron az u18-as férfi korosztály számára! Horvátok, szlovénok, norvégok és magyarok a résztvevői az év első versenyének! Ez klassz, hiszen a magyar válogatott megnézheti magát a nemzetközi iramban! Ami nagyon rossz, hogy eddig is aránylag kevés hazai edző, pláne utánpótlásedző volt kíváncsi az ifi korú kiválasztottak játékára, benne saját játékosára!

Egy kéz elég lenne megszámolni őket! Senkit nem érdekel, merre tart a világ kézilabdája! Meghökkentő az is, hogy a tavaly nyáron vb. 5 helyre érkező junior válogatott sem kapott zajos elismerést!


 

Az első meccsen a horvátok ütköztek a szlovénokkal! Már a 18 évesek között látható, hogy ez a két nép, miért tartozik rendszeresen, bármilyen labdasportban a világ élvonalához! Megalkuvást nem ismerő harc, nagy alázat, tökéletes fizika állapot! Tisztára ugyanolyan életérzés, sportmutatvány, mint a felnőtteknél! Már az alapoktól kemény a követelmény, ennél az országoknál nem kötelesség a válogatottság, hanem elismerés, megtiszteltetés, belépő a nagyok közé!

A magyar csapat első ellenfele a norvég válogatott volt! Az egyik vendég, akit tutira látni fogunk a felnőttek között, a legegyszerűbb módszert választotta a góllövéshez! Felugrott a csillagok közé, iszonyatos erővel beverte a kapuba a labdát, aztán leérkezett a földre. Ola Romsaas, így hívják a több méteres vikinget. Csak azért nem lett halász, mert leér a lába a tenger fenekére, úgy meg nem megy… Elképesztő fürgék voltak a norvégok, egy lerohanásnál hárman várhatták a magyar kilencesnél a labdát, gólra éhesen! Ezek a gallyas emberek igazából nem is tudják, most hol vannak! Érdeklődtek, merre találják a kikötőt ennél a Balti tengernél? Aztán amikor kiderült, hogy a Balaton part, teljesen kikészültek! Az egyik srác, egy részben izlandi gyökerű, azt mondta róla kedélyes vezetője viccesen: félig norvég, a másik felét nem ismeri! Megdöbbentő volt a csapat egység! Reggelinél, ebédnél egyszerre álltak fel az asztaltól, csak akkor, amikor mindenki befejezte. Ja, és a tányérjukba annyi ételt szedhettek, amennyit megesznek. Nincs maradék, inkább háromszor fordulnak.

Norvégok.