Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Böde Baba ments meg minket!

Azt hiszem most elég szépen sikerült összeszedni Böde Baba képességeit!

Akkor most kezdjük a rosszal. Vegyük szépen lajstromba, mit nem tud Böde Dániel:

-          németül nem beszél. Ezt sajnos már többször tapasztalta, hogy mekkora hendikep számára. (Mindig azt hittem, hogy ez a hendikep szó, csak a lovacskázásra értendő. Meg a hendi és a kep is mocskosul megkavart! Hasonló példa, a holland bajnokság egyik csapatáról, a Willem II-ről azt hittem, hogy a tartalékcsapatot indítják az első osztályban. Még könnyen el is képzeltem az ordítozós, állandóan betépve takarító tulipánarcúakról. Aztán kiderült, volt egy király vagy valami előkelőség és őt hívták II. Wilmosnak. Hollandusul Willemnek.  A kettes uralkodó. Na ő volt a névadó.  De az meg már milyen, egy királyról elnevezni egy klubot? Az milyen lenne kiabálni, hogy: hajrá Géza fejedelem SE!)


 

 

-          nem játszott a Bundesligában. Itthon akar megdögleni a Fradiért, meg a válogatottért!

 

-          nem használ szelfibotot sehol. Sem a bradákkal a bérrepcsin, sem amikor piásan neki megy az autójával a falnak. Ja, az nem szelfipálca törés volt. Nem lotyózzza le a pultosnőket, bármennyire is gazdag!

 

-          nem fogy ki az ótójából a benzin Madocsa főutcáján. mert akkor nem unatkozna látványosan  a verda tetején, magát hétköznapi ugribugrikkal fényképeztetve. De ha mégis megtörténne, hogy kiürül a benya a verdából, és nem menne el a benzinkutas Pistához, hanem csak lesne, akkor annyira szörnyen leoltanák a cimborák, hogy még a paksi Halászcsárdában olajban sütkérező pontyok is rajta vihognának!

 

-          nem igazolna semmi konzumnő vagy menedzser kedvéért az Ánizsos Halacskába, hogy a cicababájának rózsaszín T35-ös harckocsit vehessen! Amivel jól lehetne repeszteni az Andrássy úton a Liszt Ferenc tér felé. Mer olyan senkinek sincs. Még a Bódyszilvinek senem!

              Jöjjön a jó oldala Böde Dánielnek:

- soha nem látott módon képes földhöz vágni a vele szívózó tonhalszagú norvég olajbányászt. Annyira megdöbbentő volt ez a csapás, hogy a sok picsogást és műkamut látott spanyol, amúgy tré bíró sem kezdett semmi evvel a gyakorlattal.

- csereként beállva olyat vert a feröeri jambósapkás válogatottnak, hogy még most is sziszegve emlegetik az öreg ilyen-olyan szonok. Labdábaelbotlomszon, Halszagszon, Bepiázoszon, Zacskószeműszon.

- nem beszél németül, az angolt sem etoni szinten tolja, de ha kell, kikészíti a rá csavarodó védőket.

- mindkettő lábával iszonyatosan jól rúg. Bikanyakkal stukkol és ha kell, a száz kilójával felborít mindenkit. Még játszásiból is.

- szépen termeli a gólokat, és a nem annyira régi Fradisták közül ő az egyedüli, aki tudja, milyen zöld-fehérben focázni!

Aztán még sem kapja meg a kellő tiszteletet!