Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Benitez lehet most nyert egy bajnoki címet a Liverpoolnak?

Akik egy cseppet is utálják Pep Guardiolát és az ő stílusát, kedd este óta kéjes érzéssel a mellkasukban járkálnak, kikapott a Manchester City a Newcastle vendégeként!

Semmivé vált a három pont elrablása, a City játékosai a 90 perc után idegesen és riadtan kocogtak be a Newcastle stadionjának öltözőjébe! Nem így képzelték el ezt a haknit, simábbnak! 


Ez a nem túl szép vereség aztán még annyira drága is lehet, hogy pont emiatt bukják el majd az angol bajnoki címért folytatott vágtatást! Szóval, ezzel a bukással lehet, hogy lassan eltávolodnak a versengésből, persze csak akkor, ha a Liverpool nem nyeri meg aktuális mérkőzését! Óriási blamázs ez az angol bajnokság egyik legerősebb csapatára. A Manchester City-be a lejobbak kerülnek, ha őket megtalálja Guardiola, és kimondja a „kell” szócskát, nincs az a klubvezető aki a hívó szónak, de inkább a felajánlott rengeteg pénznek ellenáll! Ez a klub lett a játékos piac egyik legnagyobb pénzügyi felhajtó motorja, a City-nél a semmi nem számít! Ehhez képest az elvárás is örök, csak a bajnoki cím számít, és ha az megvan, na akkor indulhat a roham a még nagyobb trófeáért, a Bajnokok Ligája első helyért! Ehhez képest elég komoly csapdát hozott össze az angol bajnokság szerénykéje, az egykor tényleg nagyon príma eredményekkel, sőt bajnoki címeket szerző, mára kiscsapattá zsugorodott Newcstle. Éppen a csapat után húzták meg a kieső zóna határát jelölő vonalat, szóval akad kapkodni való elég a klubnál. Mondjuk a City elleni meccsre nagyon szépen ráfutottak, határozottan odacsaptak a Cardiffnak, tehát erős önbizalommal várták a következő fordulót! Nem műveltek nagy dolgokat, és hiába volt pokoli nyomasztó a labdabirtoklás, amiben megvalósult Guardiola álma, a több mint 70 százalékos mutató, a végére ez pont semmit nem számított! A hazaiak lelkes, a szokásos brit stílusú játékukkal, vagy is kibikázták a labdát a veszélyzónából, és a két ellentámadásukból okosban megszerezték a győztesnek járó három pontot!

Ennyi!