Németh Kornél
Németh Kornél 5 évig kommentáltam, most itt mondom el, mi is zajlik a 20*40-es játéktéren

Belehúz(t)unk

A férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása után akár panaszkodhatnánk is, de felesleges. Nem csak azért nincs értelme utólag keseregni, mert az semmin sem változtatna, hanem azért sem, mert minden csapatunk jó helyre került. A két tavalyi döntős (Veszprém, Győr) ugyan bivalyerős csoportban szerepel, de ott ugyanannyira (vagy még jobban) félnek tőlünk, mint amennyire mi felszisszentünk a beosztást elnézve. A két hazai kihívó (Szeged, Ferencváros) számára kötelező a továbbjutás, a többit pedig majd meglátjuk.

Ha csak a száraz tényeket nézzük: a férfiaknál az A-csoportban, a Telekom Veszprém három korábbi Bajnokok Ligája-győztessel (Barcelona, Flensburg, Kiel), egy világválogatottal (PSG Handball), a lengyel Szegeddel, amely legutóbb edzőt buktatott (Plock), valamint Császár Gábor jelenlegi csapatával (Schaffhausen) és egy dán együttessel, a Silkeborggal találkozik.


Felesleges ragozni, elképesztően erős a névsor, de a BL-győzelemről álmodozó bakonyiak az újabb elvesztett nemzetközi döntő után olyan erősítésbe kezdtek, hogy a világon bárki ellen, bárhol is lépnek pályára az ellenfél tuti elkezdi vakargatni a fejét vagy ráncolni a homlokát. Ezzel szemben az újratervezést végrehajtó Mol-Pick Szeged olyan csapatokkal találkozik, amelyeket itthon elkalapált (Rhein-Neckar Löwen, Kielce), amelyet idegenben is megvert (Kristianstad), amelyek ellen Szegeden nyernie kell, de vendégségből is pontokkal lehet távozni (PPD Zagreb, Breszt, Celje), na és persze a Vardar Szkopje, amely ellen a tavalyi dupla vereség miatt van törleszteni való. Teher alatt nő a pálma, mindkét magyar pálma azt a terhet kapta, amire szüksége van céljai eléréséhez.

 

A lányoknál pontosan ugyanez a helyzet. A Győri Audi ETO KC szempontjából, ha akartunk volna, akkor sem tudtunk volna nehezebb csoportot összeállítani. Rögtön ősszel be lehet köszönni (értsd: határozottan visszavágni) az előző szezon győztesének (CSM Bucuresti), be lehet bizonyítani a korábbi közönségkedvenc Katrine Lundénak, hogy rosszul döntött, amikor Oroszországba szerződött (Rosztov-Don), a dán Midtjylland ellen pedig egy kellemetlen hazai vereség miatt van törleszteni való. Nyilván fájó emlék az elbukott BL-döntő, de ezeken a meccseken bátran lehet jelezni a külvilágnak, bizony idén is a végső győzelemre esélyesek a győriek. Az FTC-Rail Cargo Hungaria egyedül a ZSRK Vardar Szkopje miatt (idegenben) ijedhet meg egy pillanatra, az orosz Asztrahanocska esetében talán a távolságot nehezebb legyőzni, míg a selejtezőből bárki is érkezzen, oda-vissza verni kell. Ha a sors kegyes a zöld-fehérekhez, akkor a német HC Leipzig ellen komoly adósságot törleszthetnek a közelmúlt miatt.