Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Az igazán durva a kicsik háborúja volt

Érdekes kis challenge ütötte fel magát a tévé kínálatából. Ketrecharc, ami ugyan sokak szerint egyáltalán nem is sport, csak verekedés, bíróval, szőnyeggel, zsűrivel!

Még akkor sem keretezhető be sportnak, ha onnan sokan jöttek ebbe az üzletágba. Az ökölvívásban, birkózásban, cselgáncsban, karatéban legtávolabbról pedig a capoerában elért dicső eredményeikre hivatkozva belemagyarázzák, na, figyeljenek emberek, ez is sport! Mi lenne különben, két rengeteg izommal felszerelt fickó, kesztyűnek mondott valamiben püföli egymást az utolsó csepp vérükig, szusszanásnyi leheletükig, kérdezik.


Itt aztán összeengednek mindenkit mindenkivel, a bokszert a karatéssal, a súlyemelőt a vízvezeték szerelővel! Egy pár meglepetés már született, de lejátszottak olyan marhaságot is, amikor ez a Mayweather nevű fickó a kis japán ugribugrit keményen megcsapta pár másodperc alatt. Olyat mért a búrájára, a csóka azt hitte az édesanyja az új csaja, hirtelen agymenésből, meg a pofon erejének súlyos zúgásából megkábulva megkérte a mutert, legyen a neje! Igazából ez nem a klasszikus ketrec formáció volt, éppen csak a drótháló hiányzott, ám a sok műfaj összeeresztése már majdnem azt idézte! Ehhez lehetne passzintani a híres-hírhedt McGregor-Numagemadov csapatást, ami ismét bizonyítékot adott: ez a harc csak a bizniszről, a nagypofájúságról, a címlapsztoriról szól, pluszban a végén még felült a cirkuszra Putyin és hiába vakkantják, hogy ez micsoda szégyen volt a meccs utánra illesztett bunyó, a világ kiszáradt szájjal reszketi: mikor esik ismét egymásnak a két fickó?

Na és akkor most a téma: eddig arról szólt jobbára az UFC, hogy behemótok, idegesítően kigyúrt pasik, karfiolra összetört fülekkel csapkodták egymást, gyűrték, ütötték a másikat, ahol érték! Erre most tessék, két olyan csöpp ember verekedett, szinte nem látszottak! Viszont, vagy, hogy még súlyosabb legyen a felvonulás: a kis emberek egy percig nem alibiztek. Kegyetlenül egymásba csavarodtak, hol az egyik került felülre, aztán a másik, úgy tűnt, mint ha sziámi ikrekre nőttek volna össze, csak párszor jól bebokszoltak egymás fejébe! A kicsik háborúja nagyon durva volt!