Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

Amikor engedik dolgozni a szövetségi kapitányt!

Olyan, hogy norvég acél, fjord, rettegett hideg már sokan és aránylag régóta hallottak. Amit viszont a norvég válogatott művelt a németek elleni elődöntőben, az nagyon sok mindenen túlment.

Egyszerűen legyőzhetetlen volt, pedig az ellenfél is elég pofás kis különítménybe állt össze. A németek szép játékkel jutottak a legjobb négy közé, aztán az más kérdés, hogy mi lett volna, ha a horvátok ellen kicsit más irányba szól a dán játékvezetők sípja annál a bizonyos utolsó támadásnál, ez már igazából mindegy.


Bámulatra méltó volt az északiak teljesítménye, innen nézve nem is volt olyan rossz a magyar csapat bizonyos részeken mutatott játéka. Az a meccs sokkal csúnyábban ért véget, ha ilyen, a péntek este látott tempót hoznak le a norvégok. Sokan és sokat nevettek volna. Így már nem is fáj annyira. Elképesztő volt milyen tempóban kézilabdáztak a norvégok a németek ellen. Éppen azon is lehetne töprengeni, hogy ez a csapat mennyire fiatal, a fővezér, a legtöbb csatát beálló poszton megvívó, egykor Veszprémben is megfordult Myrhol mekkora nagy alázattal fogadta a csak 23 éves Sagosen összes megmozdulását. Ez a babaarcú, a karjában egy nagy hatótávolságú ágyút hordó, pusztító egyszerűen szétverte a németek védekezését! Bátran és főként eredményesen dobálta a labdát a kapuba, döntő pillanatban hideg fejjel, pontos kézzel. Tisztára úgy, mint egy norvég hajóskapitány a gleccserek között! Döbbenetes volt a munkája, persze nála is becsúszott pár hiba, nem végzetes és különben is ki emlékszik már arra. A norvég keretben 11 ember játszik a Bundesligában és elképesztően jó korúak, tehát retteghet a világ a hosszan tartó uralmuktól, bár a döntőben meg ott áll majd velük egy másik igen ütős kis csapat, a dán! És ami még fontos: az edzőjük, Christian Berge 2014 óta irányítja a legjobbakat. Amikor nem ment a csapatnak, akkor sem bántották, hagyták dolgozni, és most tessék, ez lett a belőle. Akár vb arany is!