Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A semmi markolászásáról

Most, hogy már az utolsó mosolycseppet is kifacsarta a zajtól, tapsolástól, örömködéstől boldog Magyarság a kosarasokból, felkelhet a zajos Bajnokok Ligája focimeccsre izguló társadalom. Kellő beleéléssel, joggal körberajongta, a parkettát csak ritkán figyelő szurkolók Stola mestert, és varázslatos embereinek dicső viaskodását. A kérdés most a „hogyan tovább”?

Lesz-e elég erős hozadéka a 12 férfi komoly tusakodásának? Marad-e a csodálatos Eb-villanás után annyi a 2x5 személyes játék magyar képviselőinek, hogy a lehető legjobbat hozzák ki a torna eredményéből? Az utánpótlás szép álmokkal kecsegtet, a lányok, már, mint a fiatal kosaras lányok, dicséretesen terítették a mezőnyt csinos győzelmekkel a keményebbnél keményebb kontinentális tornákon! Ez már valami, amikor a bizakodni való az alap! A nagyon fiatal fiúk is remek kézművesek, ott kell tartani őket, hogy legyen kedvük, szorgalmuk, akaratuk együtt pattogtatni Hangával, Vojvodával, ellesni tőlük a frisset, meghökkentést, betyárkodást, nem betojást!


Azért a korai aggódás, mert látott már a honfiúság hatalmas lázat, amikor a magyar foci egyből iparági magasságokba húzhatott volna! Ha a 2016-os Eb fesztiváli hangulatot a szakemberek valahogyan megőrzik, meg még tesznek is hozzá! Ám nem ez történt! Ehelyett elszórták azt a kicsit is, ami talán a folytatás csillogását marasztalta volna, de ezt az andorrai szegénylegények, meg a feröeri halászok kioltották, erős magyar segedelemmel! Az orosz vb le és kiselejtező végére maradt a mindent magyarázó üres önámítás, a semmi markolászása, léha hadonászás! Az ebből kitűnően megélő emberek okoskodva megmagyarázzák saját szerepük fontosságát, finoman jelezve, nem is olyan rossz, hogy semmi nem történt, sőt hogy előrelépés egyáltalán nem látszik, az szerintük nagyon jó! Mert a játékos keret remek, csak hát az ellenfelek! Csak!

Aki meg a kő kapitalista, nyereség alapú futballt akarja bámulni, annak indul a nagy nemzetközi prés! Eddig sem volt meccseknek híján a retina, de keddtől aztán zuhatag jelleggel ömlik a tétmeccs a led és hajlított tévékből, 36 kamerából zúdítva!

Ismét lehet vitatkozni, kárörvendeni, nyereményt behajtani, fogadó szelvényt elégetni