Horti Gábor
Horti Gábor Entertéjnőr-interpretőr, minden, amit máshol nem, vagy nem így mondanak

A Mennyei Megyeiben már '16-ban volt videóbíró!

Morgósan, elszántan telik a magyar fodbalisták téli felkészülése. A szokás szerint hömpölyögnek a hírek: ki, hová megy edzőtáborba? Rengeteg a kérdés a körül, értelmes vagy tök fuccsba vitt ötlet meleg éghajlaton készülni a tavaszi szezonra?

Eközben Angliában javában azon tépik a szájukat, hogy legyen-e videó bíró vagy a bénázások miatt továbbra is lehessen vicsorogni a játékvezetőkre, címlapon szennyezni őket! Ezek a gombafejűek még csak ott tartanak, idehaza már régen dübörögött a video technika! Aztán nem akárhol villant a találmány, a megyei bajnokságban, még nem a mennyeiben, annál egyel feljebb!


2016 esős novemberében az Érsekvadkert-Cered megyei feszüléskor már látható volt ennek a vitatott, jó pár helyen kitagadott eszköznek a használata. Az m4sport.hu megyei road show-jával látszott a meccs. A pálya friss, tehát kitaposható állapotú, az öltöző egy 30-as évekbeli vályogház, szóval ez a kettőség dolgozott, extrában a közeli tehenészetből a játéktér irányába gőzölgött a frissen tartó trágyaszag. A felsőkapufán, elég lazán lógott a háló, a vitatott esetnél, egy ívelésnél a kapus belekapott, leszakadt, a labda meg behullott. Senki sem tudta gól vagy sem, erre Szalai játékvezetőnek meg egy nézőnek eszébe jutott, hogy hopp, ott a tévés kamera, tessék szépen visszapörgetni az igazságot! Persze a hazai gólszerző ordibálva követelte ezt, szerinte gól volt! A cerediek, naná, ennek pont  az ellenkezőjét üvöltözték! Jött a spori, megnézni a felvételt, döntött: a nem látható részen beesett a kapuba a labda, tehát gól! Ettől olyan zabos lett a vendégsereg, plusz a hűségesei, kis híján kiverték a játékvezető emlékezetét, de az biztos, hogy jól összefröcskölték szájnedvvel, akkora előadást toltak! A végső érv a következő volt tőlük, de ez a finom verzió:

„- Nehogy már ez döntsön, amikor még az UEFA sem vette komolyan, ti meg ezt nézitek? Édesanyátok tudja ezt?”

 Persze nem maradt a gól, cserébe a cerediek később vertek egyet, ezzel nyertek, már csak ilyen a foci!

Hol volt még Európa többi részén a videó bíró 2016-ban, amikor idehaza már javában működött!